5 semnificatii ale unei strangeri de mana

Mayra recomanda

5 semnificatii ale unei strangeri de mana

Are importanta daca strangi sau nu mana cuiva? Raspunsul este afirmativ. Stransul mainii poate varia, in functie de initiatorul salutului, de felul in care este oferita mana, de numarul de strangeri pe care le include, de persoana care controleaza gestul, de faptul ca este sau nu insotit de un zambet, de ceea ce spun oamenii cand se saluta…

Iata 5 tipuri de strangeri de mana si ceea ce semnifica:

1. Mana moarta

O mana moarta apare atunci cand cineva ofera o mana relaxata total. Nu exercita nicio presiune si nu contribuie la realizarea mutuala a salutului. O persoana care ofera o mana moarta este una care, din mai multe puncte de vedere, nu intra in legatura cu celalalt. Intocmai ca si mana, ea ramane pasiva si detasata – pur si simplu nu este atenta la persoana pe care o saluta. Acest lucru se intampla deseori cu persoanele pline de ele sau cu cele care trebuie sa dea mana cu multa lume.

2. Mana ferma

O strangere ferma se produce atunci cand degetele se aduna in jurul mainii partenerului si presiunea nu este nici prea mare, nici prea mica. William Chaplin si studentii sai de la Universitatea din Alabama au realizat o cercetare detaliata a legaturii dintre felul in care este stransa mana si personalitatea autorului gestului. Ei au descoperit ca persoanele extravertite care nu sunt blocate emotional tind sa foloseasca o strangere ferma in timp ce persoanele nevrotice sau timide tind sa faca invers. Au mai descoperit si ca persoanele deschise la noi experiente strang mana ferm dar acest lucru este valabil numai la femei.

3. Lipitoarea

Exista persoane care retin mana unei persoane dupa ce o strang – se agata de ea ca o lipitoare. In spatele acestui comportament exista mai multe motive dar ele se reduc toate la problema controlului. Retinand mana unei persoane dupa salut, persoana poate sa stabileasca cursul discutiei si sa opreasca interlocutorul mult mai mult decat ar fi dorit acesta. Toti am intalnit astfel de persoane sau le-am vazut in actiune.

4. Reintarirea

Cand oamenii vor sa dea mana intr-o maniera mai entuziasta sau mai intima, uneori apuca mana celuilalt cu ambele maini. Aceasta este numai una din multiplele versiuni amplificate ale acestui gest- in alte versiuni mana stanga poate fi pusa pe umarul, bratul sau antebratul partenerului. Oamenii care amplifica acest gest preiau automat controlul salutului marind cantitatea de contact fizic si din acest motiv gradul de angajare in relatia cu celalalt. Strangerea mainii poate fi uneori un gest total indiferent dar amplificata nu mai este asa.

5. Menghina

Una dintre regulile principale in acest gest este ca presiunea nu trebuie sa fie nici prea mica, nici prea mare si ca fiecare persoana trebuie sa modifice presiunea exercitata de mana sa in functie de cea a partenerului. Exista persoane care nu respecta aceste cerinte si strang foarte mult mana celuilalt. Uneori acest lucru este inconstient.

Daca vreti sa aflati mai multe despre gesturile care ne tradeaza si nu numai, cititi “Cartea gesturilor. Cum putem citi gandurile oamenilor din actiunile lor” de Peter Collett.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou