Inel cu diamant pentru nunta

M de la Mireasa

Se spune ca diamantele ca bijuterii sunt prietenele cele mai bune ale unei fete. Poate o data in viata va trebui sa alegi un diamante, poate chiar pentru nunta ta. Destul de simplu, nu? Nu. Inainte sa mergi sa alegi unul, citeste aici cateva sfaturi care iti vor prinde bine.

diamantul ca bijuterie

Carat. Caratul unui diamant determina greutatea lui, nu dimensiunea. Pentru a determina calitatea unui diamant: 1 carat este impartit in 100 de puncte, din care diamantul va avea valoarea corespunzatoare. Adica, daca un diamant are 30 de puncte inseamna ca are 0,30 carate. Chiar daca doua inele de diamant au aceeasi dimensiune, nu sunt cu adevarat la fel ca si carate sau greutate deoarece acestea sunt doar doua modalitati de a determina valoarea unui diamant. Mai trebuie luate in considerare: forma taieturii, claritatea si culoarea.

Forma taieturii. Taietura creaza efecte diferite, in functie de lumina care se reflecta din el cand il misti. Aceste taieturi sunt facute in diferite forme care scot in valoare frumusetea fiecarui inel de diamant in parte. Se spune ca sunt 6 forme de taieturi (cele mai populare): oval, rotund, inima, para, smarald si marchiza (inel cu montura de piatra in forma ovala). O taietura buna va face diamantul sa straluceasca mai tare. Fiecare alege taietura acestei bijuterii care ii place cel mai mult. Acest lucru tine de gusturi.

Claritatea diamantului. Ca majoritatea lucrurilor din aceasta lume si diamantele au “semne de nastere” sau incluziuni. Acestea scad calitatea unui diamant deoarece filtreaza lumina ce intra in diamant. Cele mai multe incluziuni se vad daca sunt marite x10, dar exista si unele care se pot vedea cu ochiul liber. Prin urmare, diamantele care au cele mai putin vizibile incluziuni sunt cele mai valoroase, deci sti mai exact de ce sa ti cont cand cumperi un astfel de inel pentru nunta mult visata.

Culoarea pietrei. Exista mai multe grade pentru clasificarea unei pietre, litera D fiind cea mai inalta (aproape incolora) si Z fiind cea mai scazuta (galben deschis). Diamantele de la D la F sunt incolore, E la J sunt aproape incolore, K la M sunt galben pal, N la R sunt galben foarte deschis si S la Z sunt galben deschis. Daca gasesti diamante care nu sunt incolore, dar nu sunt nici spre galben, acestea sunt numite “fantezii”. Si dupa cum sugereaza si numele, sunt si mai scumpe decat diamantele incolore – ce super ar suna o astfel de bijuterie,  un inel fantezie la nunta!

Se spune ca diamantele sunt pentru totdeauna, poate deoarece costa foarte mult si ar fi bine sa ai grija de ele. Nu este o simpla piatra pentru inel, este si o buna investitie, una pe viata. Asa ca, inainte sa mergi sa cumperi un inel din diamant, ia in considerare aceste sfaturi ca sa-ti cumperi o piatra de o calitate superioara care sa te tina intr-adevar o viata.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou