Tu si ginecologul tau

La doctor pe tocuri

Tu si ginecologul tau

Multe dintre noi avem oroare cand ne gandim ca trebuie sa mergem la ginecolog. Ne place sau nu, ginecologul trebuie sa faca parte din viata noastra. Care este varsta de la care trebuie sa ne prezentam in cabinetul medicului ginecolog?

Se recomanda ca o fata, de indata ce a devenit femeie, adica are ciclu, sa se prezinte la ginecologie pentru consultatie. Medicii recomanda ca o tanara sa aiba o prima vizita la cabinetul unui medic ginecolog-obstetrician, in jurul varstei de 13-15 ani, sau si mai devreme, daca ea devine activa sexual.

Cu toate acestea, daca fetita se confrunta cu cicluri menstruale dureroase sau cu lipsa ciclului menstrual, secretii vaginale, sau orice alte problema care pot fi asociata domeniului ginecologic, ea ar trebui sa aiba un examen cat mai curand posibil.

Daca fetita este virgina si prezinta probleme importante pentru care examinarea organelor genitale prin tuseu anal nu este suficienta, medicul va folosi un specul de dimensiuni reduse ce nu afecteaza himenul.


Mai mult, astazi exista si alte tehnici imagistice de vizualizare a organelor genitale, printre cele mai folosite fiind ecografia.

Modul cel mai bun de a te pregati in vederea consultului este sa-ti notezi dinainte intrebarile pe care doresti sa i le pui medicului. Aceste intrebari trebuie sa se refere la sanatatea ta sexuala, la pilulele contraceptive, la bolile transmisibile pe cale sexuala. Important este sa-i adresezi medicului orice intrebare care te framanta in acest domeniu si sa nu te simti stanjenita.

Este foarte important ca in seara dinaintea prezentarii la medicul ginecolog si in dimineata respectiva pacienta sa nu efectueze nici un fel de spalaturi vaginale. Spalaturile pot indeparta secretiile vaginale, ingreunand astfel stabilirea unui diagnostic, deoarece la examinare nu se gasesc probe.

Controlul ginecologic are 3 scopuri esentiale:

1. Informatiile

Odata cu vizita, fata poate obtine informatii corecte, pertinente si la subiect asupra problemelor cu care se poate confrunta, nelamuririlor pe care le are si, in general, asupra oricarei intrebari care ar putea privi sexul, sexualitatea si schimbarile care se produc in organism.

2. Prevenirea

Controalele regulate efectuate asupra organelor genitale ii vor asigura fetei in viitor o dezvoltare armonioasa, sanatoasa, si, cel mai important, ii vor asigura cea mai frumoasa implinire ca femeie, maternitatea.

3. Tratamentul

Stiind din timp problemele, medicul ginecolog poate alege tratamentul optim pentru afectiunea depistata. Astfel se pot evita episoade dureroase in care nu se stie cauza simptomelor, tinand cont ca oricand poat aparea complicatii la nivelul organelor genitale.

Cat de des ar trebui sa mergem la ginecolog?

Daca nu apar probleme, o vizita o data pe an la ginecolog este suficienta. Daca insa se incepe contraceptia va fi necesara o prezentare la jumatate de an. Daca s-a identificat o patologie, evident urmatoarea vizita va fi stabilita de medicul ginecolog.

Forum Mayra: "La control ginecologic".



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou