Stresul – “un curent” devenit realitate

La doctor pe tocuri

Stresul – “un curent” devenit realitate

Viata este lucrul cel mai de pret al fiecarui individ… De aceea trebuie sa profitam la cote maxime atunci cand avem ocazia sa ne distram, sa ne simtim bine alaturi de familie si de cei dragi.

Stresul – “Maladia” secolului 21

Este inevitabil sa nu avem probleme, sa nu ne stresam, dar cu toate acestea nu trebuie sa uitam ca sanatatea este primordiala.

Stresul a ajuns astazi sa joace un rol mai mult decat esential, ne stresam din cauza serviciului, a traiului zilnic, a vietii in cuplu si nu numai. Lista poate continua daca stam si ne gandim cat ne framantam zilnic din cauza problemelor.

Probabil fara stres nu am putea supravietui… pe de o parte este bun, deoarece ne mai ambitioneaza cateodata, ne mai determina sa luptam atunci cand dorim sa obtinem ceva cu orice pret.  Totusi este indicat sa existe moderatie, altfel putem ajunge in situatia in care stresul incepe sa detina controlul si ne poate distruge.

Cum ar trebui sa reactionam in momentul in care ne simtim epuizati, cand simtim ca ne lasa puterile, iar stresul incepe sa isi spuna cuvantul? Daca avem un job care ne solicita prea mult ar trebui:

1. Sa luam o pauza.
2. Sa ne ocupam mai mult de propria persoana.
3. Sa petrecem mai mult timp alaturi de partenerul/ a de viata.
4. Sa ne gasim activitati care ne destind: lectura, calatoriile, muzica, plimbarile in parc cu animalutul de companie.
5. Sa ne orientam putin spre sport.
6. Sa iesim in oras cu prietenii.
7. Sa reancepem sa zambim, sa glumim.

Daca nici dupa aceste posibilitati nu reusim sa ne revenim ar fi mai mult decat indicat sa ne adresam unui psiholog. Din pacate, la noi, in Romania, oamenii si-au format anumite prejudecati cand aud de vizita la psiholog. Conceptia multora este data de faptul ca psihologii se ocupa de persoanele care nu mai sunt in “toate facultatile mintale”.

Este o mare greseala sa gandim in modul acesta, pentru ca un psiholog este menit sa ne asculte, sa ne dea un sfat si in niciun caz rolul sau nu este acela de a ne trata ca pe niste persoane “nebune”, sau mai bine zis usor dezorientate.

Uneori cand suntem depasiti de o anumita situatie simtim nevoia sa ne destainuim cuiva drag, dar acest aspect depinde insa de temperamental fiecarei persoane, deoarece sunt oameni extrovertiti, respectiv introvertiti.

Astfel, putem apela la sfatul unui psiholog, a unei persoane neutre care ne poate asculta fara nicio implicare, ci dimpotriva, ne poate vorbi liber, direct, fara vreun tratament special.

Prin urmare poate ar fi mai mult decat indicat sa ne gandim de doua ori cand vine vorba de meseria de psiholog. Nu ar trebui sa judecam la nivelul simtului comun, ci dimpotriva ar fi mai mult decat util sa incercam pe propria piele.

Stresul este o maladie destul de grava… nu se face simtita usor, dar in momentul in care intra in organism lasa urmari nu tocmai placute. De aceea trebuie sa reactionam la momentul potrivit, sa ne relaxam si sa incercam sa nu ne mai incarcam mintea cu toate detaliile nesemnificative. Stresul nu face bine la nimeni!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou