Posibil tratament diabet

La doctor pe tocuri

Posibil tratament diabet

Poate aceasta injectie sa opreasca diabetul in doar 6 zile? Un nou medicament ar putea opri raspandirea diabetului in doar 6 zile.
Ultimele cercetari arata ca medicamentul otelixizumab opreste rapid declinul productiei de insulina a corpului.

 

Aceasta se intampla prin oprirea mecanismului de autodistrugere a sistemului imunitar propriu-zis fapt care cauzeaza diabetul de tip 1. Acesta opreste degradarea pancreasului, lasandu-l sa-si continue producerea propriei insuline.

 

Momentan, testele clinice sunt inca in desfasurare legat de acest tratament. Se pare ca medicamentul functioneaza cel mai bine daca este administrat imediat ce un pacient este diagnosticat cu diabet de tip 1. Medicamentul este administrat prin injectie, 6 zile consecutive.

Diabetul afecteaza 2 milioane de oameni in Marea Britanie. Boala se dezvolta cand pancreasul isi opreste productia de insulina sau isi opreste in totalitate evacuarile.
Insulina ajuta la curatarea excesului de zahar din sange. Fara nivelurile potrivite de insulina, boala poate cauza daune permanente rinichilor, ochilor, nervilor, inimii si arterelor majore.

Diabetul de tip 1 tinde sa afecteze persoanele tinere. Aceasta se intampla cand sistemul imunitar incepe sa atace tesuturile sanatoase, cum ar fi celulele producatoare de insulina din pancreas. Pacientii sfarsesc deseori prin a necesita injectii de insulina zilnica pentru tot restul vietii lor. Nu se stie cu certitudine care este cauza acestui fenomen. Din pacate, se estimeaza ca procesul poate fi declansat chiar si de o infectie virala minora.

Diabetul de tip 2, care apare in mod normal mai tarziu in viata, este legat de stilul de viata sedentar care poate fi controlat uneori prin dieta si medicamente, in locul injectiilor cu insulina.

Recent, principalele companii producatoare de medicamente au investit milioane in cautarea medicamentului care ar putea opri sistemul imunitar in momentul in care acesta incepe sa se intoarca impotriva sa. Un astfel de medicament ar putea transforma nu numai tratamentul diabetului de tip 1, dar si tratamentul altor boli cauzate de un sistem imunitar defect, cum ar fi reumatismul si psoriazisul.

Noul medicament functioneaza prin schimbarea echilibrului intre anumite tipuri de celule din sistemul imunitar. Cand corpul este atacat de bacterii sau virusi invadatori, sistemul imunitar elibereaza celule de efect T care le ataca protejand astfel impotriva infectiei.

 

Acesta elibereaza de asemenea si alte tipuri de celule numite celule regulatoate T, care pastreaza celule de efect T in ordine. Au rolul de a le opri daca fac mai mult rau decat bine. O teorie in spatele diabetului de tipul 1 este ca acest echilibru se inclina prea mult in favoarea celulelor de efect T, astfel incat ele nu mai ataca organismele invadatoare.

Noul medicament contine un anticorp foarte specific – o proteina care este proiectata pentru a gazdui anumite celule ale corpului. In acest caz, anticorpul tinteste un indicator care este prezent doar in celulele de efect T. Odata ce medicamentul se plaseaza pe aceste celule, le opreste din distrugerea celulelor producatoare de insulina din pancreas.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou