Pasii baitei bebelusilor

La doctor pe tocuri

Pasii baitei bebelusilor

Baita pentru un nou nascut este foarte importanta si la fel ca orice lucru sunt anumiti pasi care trebuiesc urmati pentru a-l proteja si a-l spala bine pe bebelus.

 

 

Care sunt pasii baitei?

  1. Umple cadita cu apa (o adancime de 5-6 cm, maxim 10 cm) la o temperatura de aproximativ 37 de grade Celsius.
  2. Du copilul aproape de cadita si dezbraca-l complet. Daca plange de obicei in timpul baitei, lasa-i o perioada scutecelul pe el. Ii va da un sentiment de siguranta.
  3. Aseaza-l in apa intai cu picioarele, folosind o mana pentru a-i sustine gatul si capul. Incearca sa-i tii funduletul in mana stanga, prinzandu-l cu degetele de coapsa, si sprijina-i spatele si capsorul pe antebratul tau. S-ar putea sa fie mai greu la inceput, dar te vei obisnui repede.
  4. Foloseste un sapun cu pH neutru si in cantitati mici pentru a evita uscarea pielii nou nascutului. Foloseste un prosop foarte moale pentru a-i curata pielea pe toate partile. In ceea ce priveste zona genitala, o spalare de rutina este tot ce ii trebuie.
  5. Clateste bine bebelusul si sterge-l cu un prosop curat. Ridica-l apoi cu o mana sustinandu-i gatul si capul, iar cu cealalta sustinandu-i funduletul, cu degetele in jurul coapsei (copiii sunt alunecosi cand sunt uzi).
  6. Infasoara-l intr-un halat cu gluga si tamponeaza-i pielea. Daca pielea bebelusului este uscata, poti aplica o lotiune de corp. Evita uleiul de corp pentru ca este alergizant.
  7. Sterge-i ochisorii, dinspre coada ochiului spre nas, fiecare separate cu un tampon de vata inmuita in apa curata sau cu ser fiziologic
  8. Curata-i urechile cu o bucata de material inmuiata in apa. Nu folosi betisoare pentru urechi.
  9. Curata-i nasucul dupa ce ii pui picaturi cu ser fiziologic (spala si inmoaie secretiile) si eventual aspira-le cu o para de cauciuc de dimensiuni mici (in general copilul stranuta sau tuseste dupa ce i-ai pus picaturile; e un reflex de eliminare a secretiilor)
  10. Ai grija ca unghiile sa nu depaseasca varful degetelor de la maini si picioare. Nu se vor taia nici prea scurte, pentru a evita formarea de unghii "incarnate" sau "ciupirea" pielii. Unghiile de la maini se taie usor rotunjite, iar cele de la picioare se taie drept. Taierea unghiilor se va face cel mai bine dupa baie sau cand copilul doarme.
  11. Piaptana-i parul zilnic cu o perie, cel mai bine cu o perie cu perii fini si moi, care sa se poata spala usor. Pieptanatul se face cu miscari blande in directia orientarii parului, pana cand acesta devine neted si lucios. Daca pielea nou nascutului este prea aspra se pot folosi cateva picaturi de ulei fiert (ulei de masline sau de floarea soarelui) cu care se va masa usor inainte de pieptanare. In cazul in care apar eczeme sau cruste (coji) pielea capului se va unge, cu 10-12 ore inainte de baia de seara, cu unguent salicilic, care va ajuta la inmuierea acestora putand fi apoi inlaturate mai usor cu piaptanul.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou