Implantul dentar: cea mai buna solutie pentru refacerea dintilor lipsa

La doctor pe tocuri

Implantul dentar: cea mai buna solutie pentru refacerea dintilor lipsa

Pierderea dintilor nu este doar o problema cu care se confrunta persoanele varstnice. Din cauza anumitor boli sau a unor accidente, tot mai multe persoane tinere ajung sa-si piarda prematur unul sau mai multi dinti, determinand probleme functionale estetice si lipsa increderii in sine.
Implantul dentar este cea mai sigura solutie pentru a readuce zambetul pe buze si refacerea danturii.

Ce este implantul dentar?

Dr. Claudiu Lupascu, de la Clinica LLL Dental explica ce este implantul si ce trebuie sa stim inainte de a apela la aceasta interventie. “Implantul dentar este un dispoziv medical, sub forma unui surub, care este folosit pentru inlocuirea radacinii dintelui pierdut. Acesta poate fi realizat doar dupa ce ati epuizat toate variantele de tratament, iar dintele nu poate fi salvat. In momentul in care v-ati pierdut un dinte este foarte important sa-l inlocuiti cu un implat pentru a evita diferitele complicatii locale, precum pierderea osului sau imbolnavirea articulatiilor mandibulare.”

 

Ce trebuie sa stiti inainte de interventie?

Inainte de a demara procedura, medicul va evalua starea generala de sanatate a pacientului, recomandandu-i un set de analize pentru a se asigura ca nu sufera de afectiuni care pot compromite integrarea implantului dentar.

Pentru a evidentia structurile anatomice importante si raporturile dintre acestea si viitorul implant dentar, medicul recomanda efectuarea unui set de investigatii imagistice: radiografii panoramice, radiografii retroalveolare si tomografii dentare computerizate 3D.

Forma, dimensiunile si densitatea osului unde se doreste implantarea si planificarea pozitiei ideale a viitorului implant dentar nu se poate aprecia corect decat cu ajutorul tomografiilor maxilare.

Este recomandat tratamentul cu antibiotice inainte si dupa implantul dentar, dar si pentru procedurile de grefare osoara. Protectia antibiotica reprezinta un factor decisiv in succesul interventiilor, scazand riscul infectiilor.

 

Cum decurge o operatie?

Procedura de introducere a implantului dentar in tesutul osos se face sub anestezie locala. De cele mai multe ori dupa inserarea implantului in os, pacientul trebuie sa astepte aproximativ trei-sase luni ca acesta sa se integreze. Abia dupa aceasta etapa este atasat un bont protetic, dispozitiv care va sustine ulterior coroana, puntea sau proteza ce inlocuieste dintii lipsa.

Trebuie sa stiti ca fiecare pacient este un caz individual, iar recuperarea difera in functie de complexitatea lucrarii si de felul in care pacientul respecta indicatiile postoperatorii.

 

Respectarea indicatiilor medicului va scapa de durere dupa implant

 

Dr. Claudiu Lupascu

In interventiile moderne pentru efectuarea implanturilor, medicii folosesc echipamente si medicamente speciale care reduc disconfortul pacientului. Procedura se efectueaza sub anestezie, astfel incat pacientul nu resimte niciun fel de durere. Ulterior, dupa finalizarea interventiei, pacientul trebuie sa respecte indicatiile doctorului si o igiena dentara stricta.

„Dacă doriti o recuperare rapida, respectati tratamentul prescris de medic si orele de administrare a medicamentelor (antibiotice, inflamatoare si calmante). Evitati efortul de orice fel in perioada de recuperare. Practicarea sportului, ridicarea greutatilor pot duce la complicatii locale si durere. Studiile arata ca in 95% din cazurile in care indicatiile medicului sunt urmate cu strictete, operatiile de inserare a implanturilor dentare nu sunt dureroase si nici urmate de durere”, explica dr. Claudiu Lupascu.

Avantajele implanturilor dentare

Dintii sustinuti de implanturile dentare nu se deosebesc din punct de vedere estetic si functional de dintii naturali. Acestia se comporta similar, imbunatatind mult calitatea vietii pacientilor, redandu-le increderea in sine si zambetul. Implanturile rezista mult in timp, pot fi usor intretinute si nu afecteaza restul dintilor.

 



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou