Homeopatia – magie sau stiinta?

La doctor pe tocuri

Homeopatia – magie sau stiinta?

Pentru aceia dintre dvs. care se supun pentru prima data unei consultatii homeopate, experienta poate parea putin ciudata: medicul homeopat pune foarte multe intrebari, la unele dintre ele nici macar nu puteti raspunde fara un timp prealabil de gandire.

Chiar daca toate au un singur subiect: dumneavoastra. Pe ce parte dormiti? Ce anotimp preferati? Va place ploaia? Sunteti friguros? Ce visati? etc. In afara de multe altele care privesc nu doar boala, dar si viata dvs. personala.

In plus, medicul va solicita un timp pentru “analiza cazului”, iar reteta prescrisa nu seamana cu cea cu care sunteti obisnuiti.

Remedii

Medicamentele se numesc “remedii”, iar forma lor este neobisnuita: tubulete ce contin granule dulci ce se pun sub limba. Nu aveti voie sa atingeti granulele direct cu mana, nici sa le tineti langa parfumuri sau substante aromate, nici sa consumati in timpul tratamentului produse ce contin substante mentolate (drajeuri, guma) si nici macar sa folositi pasta de dinti mentolata.

Principii de baza

Sa incercam sa descifram unele dintre principiile de baza ale acestei medicini cu rezultate spectaculoase, in speranta ca homeopatia nu va mai parea o practica ”magica”, ci vom intelege principiile stiintifice pe care se intemeiaza.

Hippocrate, parintele medicinei, a descris doua metode de vindecare a omului bolnav:

1.Prin contrarii

2.Prin similaritate

 

Medicina pe care o cunoastem cu totii astazi, numita si medicina allopata, este medicina care vindeca prin contrarii. In acest fel actioneaza, de exemplu, un antiacid care se administreaza in cazul unei hipersecretii acide gastrice: baza neutralizeaza acidul.

Antialgicele functioneaza dupa acelasi principiu (cresterea pragului de perceptie a durerii scade intensitatea acesteia). Medicina allopata are la baza ideea reducerii sau inlaturarii simptomelor de boala prin administrarea unor substante care le neutralizeaza.

Homeopatia este medicina care vindeca prin similaritate. Principiul similitudinii este ilustrat de proverbul “cui pe cui se scoate”.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou