Fereste-te de Hepatita B

La doctor pe tocuri

Fereste-te de Hepatita B

Hepatita B face anual proximativ 1 milion de victime, complicatiile produse de aceasta fiind cele mai frecvente forme de cancer. Asta inseamna ca virusul este responsabil pentru 75% din aceste cazuri de cancer. Motive suficiente pentru a va informa si a va feri de aceasta maladie.

Cea mai intalnita cale de transmitere a virusului hepatic in Europa de Est este cea directa sau intrafamiliala, care se produce in majoritatea cazurilor in copilarie. La varsta adulta, predomina transmiterea pe cale sexuala sau prin folosirea in comun a acelor pentru administrarea drogurilor intravenoase.

Hepatita cronica B ridica probleme de sanatate publica in intreaga lume, dar in special in Europa si Orientul Mijlociu, unde se estimeaza ca in viitorul apropiat numarul celor infectati sa creasca tot mai mult. Din nefericire, majoritatea pacientilor raman nediagnosticati si netratati, situatie ce duce la majorarea costurilor legate de tratamentul complicatiilor si la inmultirea deceselor prin cancer hepatic si ciroza.

Statisticile arata ca in Europa si Orientul Mijlociu, 10 millioane de oameni traiesc cu hepatita cronica B. Dintre acestia – doar 10 la suta au fost diagnosticati, iar dintre cei diagnosticati, doar 10% primesc un tratament. In Romania, aproape 1 milion de romani sunt infectati cu virusul hepatitei cronice B si ca urmare sunt supusi riscului potential de progresie a bolii.

„Hepatita cronica B netratata conduce intr-un ritm de 3-4 ori mai rapid decat hepatita cronica C la ciroza hepatica si cancer hepatic. Rata de cronicizare si aparitia a cirozei hepatice este de 6-8% pe an, iar a cancerului hepatic este de 2-3% pe an. Aceste complicatii au un impact biologic si costuri sociale remarcabile astfel incat este mai ieftin sa tratam cu antivirale eficiente stadiile incipiente ale infectiei”, explica prof. Mihai Voiculescu, presedintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului.

Virusul hepatitei B este de 100 de ori mai contagios decat virusul imunodeficientei umane (HIV) care determina maladia SIDA. Hepatita cronica B este cu atat mai periculoasa cu cat rar prezinta simptome specifice. Testarea periodica si vizita la un medic specialist sunt foarte importante, mai ales ca si in Romania bolnavii pot beneficia acum de tratamente actuale , care tin boala sub control si cresc speranta de viata.

Tocmai de aceea compania Bristol-Myers Squibb Romania continua campania de informare despre hepatita cronica B, pe care a lansat-o in primavara acestui an de Ziua Mondiala a Hepatitei.

Fiti informati, implicati-va si alaturati-va specialistilor pentru a intelege care sunt cauzele hepatitei B si cum poate fi diagnosticata aceasta boala. Cei care cred ca au fost expusi contaminarii cu virusul hepatitei B ar trebui sa ia in considerare sa faca un simplu test de sange care poate depista virusul hepatitei B.

Pentru informatii complete despre hepatita B accesati site-ul www.hepatitab.com.ro.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou