Energie de la primele ore ale diminetii

La doctor pe tocuri

Energie de la primele ore ale diminetii

Suna ceasul desteptator, dar tu nu vrei sa il auzi si iti vari capul sub perna? Nu e cazul sa negi realitatea, concediul s-a incheiat si pana la iarna trebuie sa rezisti diminetelor somnoroase. Si pentru a schimba lucrurile iti propun sa incerci cateva dintre sugestiile noastre pentru o dimineata energica.

3. Fara snooze

Recunosc, sunt vinovata! De fiecare data cand aud alarma ceasului sau a telefonului sunt tentata sa apas butonul de snooze/amanare.

Involuntar ma intind si am impresia ca acele 5 minute de somn imi vor fi folositoare. Gresit! Studiile arata ca desi poti obtine 5 minute in plus, creierul tau stie ca va fi trezit imediat. Asa ca nu reusesti sa te odihnesti deloc.

Mai bine pui alarma la ora la care chiar trebuie sa te trezesti!

4. Planifica mental

Cum va spuneam, reusesc sa ma trezesc de fiecare data folosind aceasta metoda. E destul de simplu, in loc sa pui alarma pune un reminder cu acelasi tip de alerta.

Astfel in loc sa vezi pe ecran "Alarma!!! ora 08:00" ai sa vezi "Intalnire de afaceri la ora 12:00!!! ora 08:00". Imediat vei incepe sa te intrebi cu ce te imbraci, cum iti expui proiectul si alte cele.

Vei uita imediat de somn si vei fi plina de energie pentru intalnirea planificata.

5. Baie de soare

Lasa razele soarelui sa intre in dormitorul tau pentru a te trezi mai bine dispusa. Ai sa observi cum organismul tau reactioneaza la lumina solara imediat cum aceasta ajunge in dormitorul tau.

Semnalul biologic al soarelui este acela de a stopa producerea melatoninei, hormonul care induce starea de somnolenta.

Asa ca uita de jaluzele si lasa soarele sa iti inunde camera!feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou