Cum apare vaginismul?

La doctor pe tocuri

Cum apare vaginismul?

Contractarea vaginului apare mai totdeauna pe fondul unor probleme psihice. La unele femei, acestea pot fi de natura educationala, la altele blocarea se produce sub aparenta unui reflex de aparare, fie ca urmare a unei experiente anterioare traumatizante, fie in urma unor intamplari izolate sau repetate.

Ce este vaginismul si cum apare el?

Vaginismul este “o tulburare specifica femeilor, in categoria bolilor de dinamica sexuala”, iar o persoana care se confrunta cu aceasta problema constata faptul ca orice act de penetrare “indiferent daca este vorba despre un act sexual, un control medical sau introducerea unui tampon, devine dureros si urmat de dezvoltarea unor spasme musculare necontrolate de contractie la nivelul vaginului”.

Tulburarea se poate manifesta in diferite grade. Sunt persoane incapabile a dezvolta orice act de penetrare, altele se pot simti confortabil in anumite cazuri, dar manifesta dureri puternice si spasme in cazul actului sexual.

Aceasta problema poate sa apara inca de la inceputul vietii sexuale (in acest caz vorbim despre vaginismul primar) sau dupa ce femeia a avut o perioada mai lunga sau mai scurta fara simptom, iar in acest caz vorbim despre vaginismul secundar care poate sa aiba drept cauze anumite infectii vaginale sau trauma unui viol.

vaginismul afecteaza viata sexuala

De cele mai multe ori, femeia care sufera de vaginism nu vede cauza reala si percepe simptomul ca disturbant si extrem de problematic, mai ales in cazurile in care, in mod constient, isi doreste o relatie sexuala normala, insa organismul reactioneaza diferit.

Din aceasta cauza pot aparea probleme de cuplu, sentimente de culpabilitate. Teama de a repeta o experienta care a fost dureroasa poate duce la teama de sex si evitarea actului sexual.

Este recomandat ca femeile sa apeleze la sfatul medicului daca resimt dureri in timpul actului sexual, in special in momentul penetrarii efective, sau daca apar dificultati la incercarea penetrarii vaginale de orice tip.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou