Comorile naturii – Mustarul
La doctor pe tocuri
Mustarul este de doua tipuri: din seminte albe (Sinapis Alba) si din seminte negre (Sinapis nigra). Prima varianta are efecte mai usoare si este mai slaba din punct de vedere terapeutic, pe cand a doua are un puternic gust picant si este preferata de majoritatea specialistilor in medicina naturista.
In orice caz, ambele variante sunt extrem de frecvente in tratarea diverselor boli, in special in cele bronho-pulmonare, in care fac adevarate minuni.
Iata cateva dintre cele mai populare retete cu mustar (pot fi folosite ambele tipuri de mustar enumerate mai sus).
Faina de mustar
Se obtine din semintele de mustar zdrobite cu piua sau cu rasnita de cafea. Va fi pastrata in locuri racoroase, in recipiente mate si inchise etans.
E de preferat ca faina sa se foloseasca in primele 2-3 saptamani de la preparare, proprietatile ei curative scazand progresiv dupa acest termen.
Intern, se administreaza cu lapte sau cu vin, extern se foloseste la prepararea cataplasmelor.
Cataplasma cu mustar
3-4 linguri de faina de mustar se amesteca cu apa pana se formeaza o pasta. Pasta astfel obtinuta se pune intr-un saculet de panza si se aplica pe locul afectat. In momentul cand pielea se inroseste sau apare o senzatie de arsura cataplasma va fi indepartata.
Aplicatia cu mustar e contraindicata la copiii sub 6 ani.