Cei 8 sabotori ai libidoului

La doctor pe tocuri

Cei 8 sabotori ai libidoului

La ultima întâlnire cu prietenele am făcut un calcul. Topul discuţiilor. Câte ore am discutat şi despre ce. Rezultatul? Din 4 ore de întalnire, 2 ore am discutat despre sex, 1 oră şi 13 minute despre înşelat, jumătate de ora despre diete şi vreun sfert de oră despre ce-i luăm cadou Denisei, care se căsătoreşte săptămîna viitoare.

Aşadar, test. Câte ore am discutat despre sex? Răspuns corect: 2 ore. Totul a pornit de la Ioana, care se plângea că nu mai are libido. Şi ne-am dat cu toate cu părerea, încercând să facem analiza stărilor noastre, a experienţelor ratate, a serilor în care ne-am inventat o durere de cap ca să scăpăm de insistenţele lui.

Până la urmă am ajuns la concluziile finale şi am făcut o listă cu cele mai importante 8 lucruri care nu ne lasă să ne bucurăm în linişte de orgasm. Odată ajunsă acasă, am verificat lista cu cea a dr. Ruth, expertul american în materie de educaţie sexuală. Şi vă jur că nu am dat greş.

Aşadar Dr. Ruth & prietenele mele au decis că cele 8 "piedici" în calea unui libidou sănătos sunt:

1. Contraceptivele orale

Situaţia stă cam aşa. E adevărat că micuţele medicamente colorate ne ajută să nu mai ovulăm şi ne salvează de pericolul unei sarcini nedorite, dar ovulaţia coincide întotdeauna cu un libido crescut şi cu orgasme extraordinare. Aşadar, înghiţi pastila, bye bye griji, dar şi plăcere! Asta pentru că în perioada de ovulaţie producem o cantitate mare de hormoni. Şi, mai mult, pilula produce o proteină care se leagă de hormonii sexuali, mai ales de testosteron, pe care-i anihilează. Şi oricât vi s-ar părea de ciudat, testosteronul este cel care creste fluxul sangvin vaginal, ajută la umectarea şi deschiderea uşoară a acestuia. Dacă "omori" testosteronul, gata şi cu libidoul!

Ce putem face?

Dacă vezi că de când iei anticoncepţionale nu mai ai acelaşi "chef", mergi la doctor ca să-ţi schimbe reţeta (cu o doză mult mai mică) sau să-ţi recomande o altă metodă contraceptivă.

2. Antidepresivele

Prozac, Zoloft, Paxil sunt medicamente care pentru mulţi dintre noi nu mai sunt nişte necunoscute. Depresia este boala mileniului, iar SSRI–urile (recaptorii de serotonină) afectează viata sexuală.

Ce putem face?

Vorbeşte cu doctorul despre viaţa ta sexuală. Şi împreună decideţi dacă e bine să modificaţi medicamentaţia, să mai faceţi întreruperi sau să adăugaţi Zestra (un produs naturist care, aplicat pe clitoris, ajută la umectarea acestuia şi la atingerea mai rapidă a orgasmului).



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou