Carnea creste riscul de cancer de piele
La doctor pe tocuri
O alimentatie bogata in carne si grasimi, in comparatie cu o dieta bazata pe legume si fructe, ar putea creste riscul aparitiei cancerului de piele. Cercetatorii australieni au emis aceasta ipoteza in urma unui studiu riguros, menit sa identifice principalele cauze ale aparitiei cumplitei boli.
"Studiul nostru arata ca, in mod particular, pentru indivizii cu antecedente de cancer de piele exista un beneficiu prin evitarea alimentelor grase, a celor excesiv procesate si a celor cu o cantitate mare de zahar", arata conducatorul studiului, dr. Torukiri I. Ibiebele.
Cercetarea a fost realizata pe 1.360 de participanti, dintre care jumatate au consumat carne si grasimi, iar cealalta jumatate, fructe si legume. Ulterior, specialistii au observat ca modelul alimentar cu carne si grasimi s-a asociat pozitiv cu cancerul de piele. Un risc ridicat de aparitie a acestei maladii prezinta si persoanele care au culoarea pielii deschisa sau cele cu antecedente de cancer de piele.
Inca un motiv sa devenim vegetariene!