Atacul de panica

La doctor pe tocuri

Atacul de panica

Rodney Collin spunea: “Cu cat mai aproape este un om de cunoasterea propriei persoane, cu atat mai mult se apropie de intelepciune. Cu cat imaginatia despre sine este mai indepartata de realitate, cu atat devine mai bolnav”.

Situatiile periculoase pentru om nu sunt numai intalnirile cu animalele de prada, inaltimile, intunericul etc, dar si pericolul abandonului, al pierderii, al imbolnavirii etc. Un exemplu: sa zicem ca am stat mult intr-o cada cu apa fierbinte, ne-am ridicat brusc, am facut hipotensiune si in consecinta am ametit, iar o senzatia de sfarseala si teama ne cuprinde firesc. Pusi in situatia respectiva ne-am gandit cum sa iesim din problema: chemam parintii, il sunam pe sot, asteptam sa vina copiii acasa, anuntam o persoana apropiata etc.

Daca in mintea noastra insa, nu am gasit o solutie (locuim singuri, sotul a murit, copiii sunt plecati din tara etc) panica pune stapanire pe noi. Ulterior, investigatiile medicale ne demonstreaza ca suntem sanatosi, dar problema noastra nerezolvata este frica de singuratate sau sentimentul de abandon. Orice factor trigger care ne duce cu gandul la conflictul nostru nerezolvat, la situatia pe care inca nu am acceptat-o, poate declansa atacul de panica: un supermarket plin de cupluri, o autostrada aglomerata pe care se pot intampla accidente (si cine o sa ne duca la spital sa ne salveze?), vizionarea unui film etc. De multe ori, factorii declansatori nu sunt constientizati de pacienti. 

O parte pozitiva a acestei boli este ca prin manifestarile sale, pacientul atrage atentia asupra sa si este posibil ca anumite persoane din jurul sau sa se apropie de el in scopul de a-l ajuta. Uneori insa, atacurile de panica apar afara, pe strada, iar pacientul poate ajunge in situatia de a nu-si mai parasi propria casa. In acest caz, factorul perceput ca periculos este undeva in afara spatiului personal, relatiile cu semenii fiind de multe ori cauza angoasei.

Identificarea cauzei primordiale, a conflictului nerezolvat este marea provocare in vindecarea acestei boli. Psihoterapia, prin ore de analiza si consiliere, reuseste uneori sa rezolve problema.

Homeopatia pe de alta parte, poate reechilibra psihicul cu ajutorul unor granule dulci ce se pun sub limba (!!!). Oricat ar parea “de science-fiction”, este real. Si homeopatia are insa nevoie de identificarea situatiei declansatoare care nu se poate realiza decat cu cooperarea pacientului, motiv pentru care este foarte importanta increderea cu care este investit medicul de catre acesta.

Ca si psihoterapia, si homeopatia are nevoie de diagnostic, modul de terapie fiind insa diferit: daca in psihoterapie pentru vindecare se recurge la constientizarea traumei, acceparea acesteia, terapii cognitiv-comportamentale etc, homeopatia  considera conflictul psihologic ca fiind produs de un blocaj energetic al organismului care poate fi inlaturat cu ajutorul remediilor inalt potentate. Pentru ca organismul uman are capacitatea de a-si rezolva conflicetele psihologice, ca si pe aceea de a-si mentine sanatatea fizica, atata timp cat se afla intr-o stare energetica echiibrata. Dezechilibrarea energetica a organismului scade capacitatea de aparare a acestuia, indiferent ca este vorba de boala fizica sau de suferinta psihicului. Pentru ca daca sufletul nu si-a rezolvat o problema, corpul o va somatiza. Si cum “orice demon isi pierde din putere prin identificare”, cum spune Ruediger Dahlke, demascarea conflictului face posibila rezolvarea sa si disparitia consecutiva a simptomatologiei generate.
 
Dr. Adela Apostol Caramoci,
Medic primar Medicina Sportiva
Asistent universitar UMF “Carol Davila”
Competenta in homeopatie
MEDESTETICA
CENTRU DE FIZIOTERAPIE SI RECUPERARE, HOMEOPATIE,
MEDICINA ESTETICA SI SPORTIVA

Adresa: Bucuresti, sos. Iancului, nr.6, bl.113 B, parter
Programari consultatii la tel.: 021 250 77 71
Orar: L-V 8:00-20:00



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou