Aparentele inseala – opusul aspectului exterior

La doctor pe tocuri

Aparentele inseala – opusul aspectului exterior

De ce talia subtire, parul stralucitor si bronzul nu sunt semne ale unei sanatati bune?

 

Odata cu parul, cu pielea stralucitore si cu trupurile tonifiate, multe celebritati afiseaza imaginea unei sanatati de fier; dar sub acest aspect stralucitor, s-ar putea ascunde exact opusul. Expertii avertizeaza impotriva punerii accentului pe aspectul exterior al unei persoane.

Acestia spun ca atunci cand judecam sanatatea cuiva pe baza aparentelor, ignoram factori "ascunsi", dar care sunt foarte importanti, cum ar fi tensiunea, obiceiurile de fumat si nivelul colesterolului. In plus, produsele de frumusete scumpe pot face si parul cel mai lipsit de stralucire si cea mai monotona piele sa primeasca o stralucire sanatoasa, in timp ce operatiile cosmetice pot indeparta kilogramele in plus acumulate de alimentele grase.

Avertizarile, urmeaza un studiu in care la peste 2500 de barbati si femei li s-au aratat fotografii a doi oameni si au fost intrebati pe care dintre ei ii considera cel mai sanatos. Intr-o poza era o femeie blonda, slaba, bronzata, iar in cealalta un barbat cu o infatisare normala. Mai plin si mai alb decat femeia, barbatul era imbracat in haine putin sifonate. Aproape 2/3 din cei chestionati (62%) au ales femeia.

Dar, perechea a fost supusa unei serii de analize simple de sanatate, incluzand analize ale nivelelor de glucoza si colesterol, tensiune si obiceiuri de fumat si consum de alcool, iar barbatul a iesit cel invingator.

6 din 10 persoane au spus ca o piele stralucitoare si un par sanatos sunt semne ale sanatatii totale – desi ambele pot fi obtinute prin folosirea unor produse cosmetice cumparate la farmacie.

Fotografia nu dadea nici o indicatie asupra punctelor de pericol care lasa indicii exterioare. Tensiunea ridicata, de exemplu, afecteaza 1/3 din adulti si dubleaza riscul atacului de cord si cerebral. Dar de obicei se manifesta fara simptone pana cand e deja prea tarziu.

Mesajul, spune Huffield Health, directorul de medicina si sport privat care a condus studiul, este ca sanatatea este mai profunda decat pielea.

Directorul medical al companiei, Dr. Andy Jones a spus: "Am adus in perceptia generala faptul ca frumusetea inseamna sanatate. Industria a dezvoltat unele produse extraordinare care permit oamenilor sa afiseze un aspect sanatos. Parul stralucitor si tenul invigorat sunt diponibile pe strada fiecarui chimist, permitand majoritatii oamenilor sa triseze in afisarea vitalitatii, dar frumusetea nu echivaleaza intotdeauna cu sanatatea. De fapt, majoritatea indicatorilor importanti ai sanatatii nu au semne exterioare".

Cercetatorii subliniaza ca subtirimea – echivalata cu frumusetea in zilele noastre – poate fi un semn de malnutritie sau a unei tulburari alimentare. Sau, poate indica o problema de sanatatea profunda, cum este o tiroida supra-activa.

 feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou