Anorexia

La doctor pe tocuri

Anorexia

Anorexia este o teama patologica de a nu se ingrasa; de fapt, obiceiurile alimentare extreme ale anorexicilor deriva din aceasta frica.

Anorexia este o problema legata de modul de alimentare, ea apare atunci cand cineva se infometeaza in mod intentionat. In cele mai multe cazuri, anorexia incepe la adolescente care isi doresc sa fie cat mai slabe; de aici se ajunge la pierderi de greutate de pana la 15% sub greutatea normala a persoanei insa cei care sufera de anorexie au convingerea ca, totusi, sunt grasi. Cele mai obisnuite practici ale anorexilor sunt folosirea in exces a laxativelor si nemancatul. Unii anorexici insa mananca, dar foarte rar si niciodata in fata altor oameni.

Persoanele care sufera de anorexie au nevoie de tot sprijinul celor apropiati; in primul rand, trebuie consultat un doctor sau un nutritionist. De cele mai multe ori, persoanele anorexice ajung la medic impotriva vointei lor.

Anorexia are simptome foarte diverse, insa ele nu apar neaparat la toate persoanele; in primul rand, se poate observa greutatea sub limita si in dizarmonie cu varsta si inaltimea. Femeile anorexice sufera de dereglari menstruale, dar si de anxietate, stari de slabiciune, probleme de respiratie si de obsesia caloriilor acumulate. Pe termen lung insa, efectele anorexiei sunt destul de drastice: slabirea sistemului osos, pierderea de minerale din organism, scaderea temperaturii corpului, dereglari ale ritmului cardiac si chiar osteoporoza.

Diferenta principala dintre anorexie si bulimie este ca, in cazul bulimiei, persoanele consuma cantitati enorme de mancare, dupa care isi provoaca starea de voma – anorexicii insa mananca foarte putin, sau deloc.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou