Alimente anti-cancer

La doctor pe tocuri

Alimente anti-cancer

Cea mai cumplita boala a vremurilor noastre poate fi vindecata si mai ales prevenita cu ajutorul unor metode accesibile tuturor. Este vorba despre metodele naturiste, pe care studiile de specialitate le confirma si le recomanda la randul lor.

 

Vinul rosu

Este bogat in polifenoli, mai ales in veratrol, cel mai "cunoscut" agent anti-cancer. Polifenolii se gasesc in cantitati mai mari in vin decat in struguri si must, deoarece se extrag prin procesul fermentatiei. De asemenea, fiindca provin din pielea si semintele boabelor, se gasesc mai degraba in vinul rosu decat in cel alb.

Si stafidele, de exemplu, contin polifenoli, dar acestia se pierd. Vinul, prin procesul de conservare, incetineste oxidarea polifenoliilor.

Vinul protejeaza celule sanatoase si le ajuta pe acestea in lupta cu imbatranirea. El este eficient si in incetinirea celor trei etape ale progresiei cancerului: initierea, promovarea si progresia.

Utilizare: in cazul acestui "medicament", totul tine de cantitate. Cercetarile au relevat ca un pahar de vin rosu pe zi este benefic. Dimpotriva, o cantitate mai mare de un pahar are efecte inverse, daunatoare, in cazul canzerului.

Ciocolata neagra

Ciocolata neagra exista pe piata in numeroase variante, dar doar cea care contine peste 70% cacao are proprietatile "leac" anti-cancer.

Sortimentele cu concentratie mare de cacao sunt bogate in anti-oxidanti si polifenoli. O bucata de ciocolata contine de doua ori mai multi polifenoli decat un pahar de vin rosu!).

Moleculele de polifenoli intarzie dezvoltarea celulelor canceroase si limiteaza angiogeneza.

Utilizare: se recomanda consumul a 20 g pe zi (a cincea parte dintr-o tableta). O portie de ciocolata de asemenea dimensiuni nu aduce prea multe calorii si ajuta chiar la mentinerea starii de satietate.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou