Testul de paternitate este la moda

La doctor pe tocuri

Testul de paternitate este la moda

Cand de multe stii despre testul de paternitate? Prea putin? Atunci poti afla mai multe din interviul cu Dr. Frank Pfannenschmid, Director General DelphiTest GmbH Germania.

 

- Buna ziua  Dle. Dr. Frank Pfannenschmid si multumim ca ati acceptat interviul nostru.

Dr. Frank Pfannenschmid - Buna ziua.

- Genetica a dezvoltat in ultimii ani un nou produs: testul de paternitate.

Dr. Frank Pfannenschmid - Este foarte adevarat si s-au extins foarte mult in intreaga lume. Putem spune ca este la moda.

- Ce ne puteti spune despre DelphiTest GmbH?

dr frankDr. Frank Pfannenschmid - Am inceput aceasta afacere in urma cu 7 ani. La inceput ne-am concentrat activitatea pe proiecte si servicii stiintifice in domeniul geneticii. In principal, clientii nostrii veneau din partea universitatilor, a departamentelor medicale si al companiilor farmaceutice din Germania. In anul 2001 am inceput sa oferim teste de paternitate catre clienti privati. Asa a fost infiintata DelphiTest GmbH.

- A fost dificila perioada de inceput a afacerii?

Dr. Frank Pfannenschmid - Sigur ca da. Germania este cunoscuta pentru fiscalitatea sa ridicata si este dificil sa finantezi perioada de inceput. Trei mari probleme am intampinat la acea data: finantarea echipamentelor de laborator care sunt destul de scumpe, gasirea celor mai buni angajati (toti angajatii nostrii sunt specializati in biologie moleculara la universitati din Germania) si, nu in ultimul rand, gasirea de noi clienti in fiecare zi si consolidarea pozitiei noastre pe piata.

- Unde este DelphiTest astazi?

Dr. Frank Pfannenschmid - Suntem una dintre cele mai de succes companiei din Germania care ofera teste de paternitate. Clientii nostrii nu sunt numai din Germania; ei sunt din lumea intreaga.

- Ce ne puteti spune despre laboratorul dumneavoastra?

Dr. Frank Pfannenschmid - Laboratorul nostru este situat in Regensburg, Germania. Multe teste de paternitate sunt oferite de catre firme care nu dispun de propriul laborator si nici de instruirea necesara sau de competenta. Din pacate, majoritatea clientilor acestora nu au cum sa afle care laborator se ocupa de testul lor. Exista multe oferte “ieftine” pe piata. Multe dintre aceste firme au echipamente invechite si utilizeaza metode perimate. In consecinta, rezultatele nu sunt demne de incredere si nu ar trece de nici un control standard german de calitate.

Laboratoarele germane sunt cele mai bune in ceea ce priveste controlul calitatii, pregatirea angajatilor si coeficientul de siguranta. Suntem membri ai “VALID e.V.”, o institutie care adera la standarde stricte de calitate. Pentru a obtine calitatea de membru, fiecare laborator trebuie sa indeplineasca anumite cerinte extrem de stricte, fiind testat la intervale regulate. In Germania exista cel putin 100 de firme care vand teste genetice si de paternitate. Pana in prezent, numai opt laboratoare s-au alaturat si au fost acceptate de VALID.

Firmele care nu dispun de propriile facilitati si care nu au calificarea necesara nu sunt eligibile pentru a deveni membre ale acestei institutii. Statutul de membru al VALID garanteaza inalta calitate si va ofera confort psihic. In special din cauza faptului ca firme intermediare si laboratoare fondate prin mijloace frauduloase au intrat pe piata, oferind analize de o calitate foarte slaba.

- De ce apeleaza oamenii la aceste teste de paternitate?

Dr. Frank Pfannenschmid - Expertii estimeaza ca intre 10% si 20% dintre copiii legitimi nascuti nu sunt copiii biologici ai sotului (“Die Welt”, 11. Oct 1999). De obicei mama stie cine este tatal biologic al copiilor sai. In consecinta este surprinzator ca intre 20% si 30% din toate testele efectuate sunt cerute de catre femei. Un test molecular biologic este de obicei singura metoda pentru ca mama si potentialul tata sa fie siguri de paternitate.

- Ne puteti descrie ce este testarea biologica moleculara?

Dr. Frank Pfannenschmid - Testarea biologica moleculara moderna permite ca dumneavoastra sa fiti siguri de paternitate sau de faptul ca cineva cu siguranta nu este tatal copilului. Aceasta metoda nu numai ca este mult mai exacta, dar are si un raport cost-calitate mult mai eficient decat metodele traditionale. Avem nevoie doar de cateva celule din corpul tatalui si al copilului. Prelevarea unei mostre este o metoda simpla: luati lichid din cavitatea bucala, o periuta de dinti sau un muc de tigara si trimiteti-le prin posta laboratorului nostru. In timpul testului molecular de paternitate selectam regiuni specifice ale ADN-ului tatalui si copilului si apoi le comparam. Aceasta comparatie ne permite sa atingem o probabilitate de cel putin 99.99%.  Daca este necesar, putem testa mai multe regiuni ale ADN-ului, in acest caz atingand un procent de 99,99999%.

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou