6 factori de care trebuie sa tii seama la inceputul sarcinii

La doctor pe tocuri

6 factori de care trebuie sa tii seama la inceputul sarcinii

In timpul primei luni de sarcina, viitorul copil isi formeaza aproape toate tesuturile si organele. In aceasta perioada, este foarte sensibil la agentii care pot determina aparitia anomaliilor.

Factori care influenteaza inceputul sarcinii

Marie-Claude Delahaye, in “Cartea femeii”, prezinta factorii de care trebuie sa tineti cont la inceputul (si pe parcursul) sarcinii:

1. Razele X

Refuzati orice examen radiologic in aceasta perioada de sarcina.

2. Medicamentele

Evitati, pe cat posibil, orice tratament medicamentos. Anumite medicamente sunt benigne, dar altele pot fi periculoase la inceputul sarcinii. De asemenea, nu va trati singure. Consultati medicul ori de cate ori aveti o problema, cat de mica. El cunoaste lista medicamentelor care trebuie evitate.

3. Respiratia si manipularea produselor toxice

Fiti atente cu anumite produse de uz curent, ca: solventi, vopsele, lacuri. Nu folositi pesticide si, in general, evitati orice produse chimice care se prezinta sub forma de sprayuri, sau alte recipiente care pulverizeaza, si care pot fi usor inhalate.

4. Frecventarea bolnavilor contagiosi

Numerosi virusi pot avea consecinte grave, ca provocarea unor avorturi sau inducerea unor malformatii. Acesta este, in mod deosebit, cazul rubeolei. Daca ati avut contact cu un bolnav de rubeola, trebuie sa va prezentati imediat la medic. El va face analiza sangelui, cautand anticorpii anti-virus ai rubeolei. Daca sunt prezenti, aceasta inseamna ca ati fost imunizate. Daca ei nu exista, vi se vor prescrie gamaglobuline, care vor actiona in timpul perioadei de incubatie a virusului, blocand boala.

5. Renuntati la fumat

Daca fumati mai mult de 10 tigari pe zi, copilul risca sa sufere de intarziere in dezvoltare prin malnutritie. In plus, copiii fumatorilor se nasc adeseori prematur.

6. Suprimati orice bautura alcoolica

Alcoolul trece foarte repede in sange, perturba grav metabolismul celular al embrionului, cu atat mai mult cu cat ficatul lui, in formare nu este in masura sa-l degradeze.

Studii recente au demonstrat ca activitatea sexuala constanta in timpul sarcinii poate avea influente benefice asupra starii de sanatate a femeilor insarcinate, asupra pshicului, pentru ca va simtiti la fel de dorite ca inainte si beneficiati de toata atentia partenerului in timpul actului sexual.

Trebuie sa stiti ca daca aveti o sarcina normala, sexul nu este contraindicat, iar contactul sexual nu dauneaza fatului, cu exceptia situatiei in care exista o afectiune medicala. Sexul in timpul sarcinii nu determina un avort, deoarece fatul este bine protejat in lichidul amniotic. Pierderea sarcinii in primul trimestru este cauzata, in majoritatea cazurilor, de o anomalie cromozomica a embrionului si nu de contactul sexual. Pot aparea mici sangerari atat la inceputul sarcinii cat si pe parcurs, situatie in care trebuie sa va adresati medicului deoarece pot fi cauzate de o zgarietura pe mucoasa colului uterin sau alte probleme medicale care necesita atentia medicului.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou