5 simptome ale avortului spontan

La doctor pe tocuri

5 simptome ale avortului spontan

Un avort iminent, de cele mai multe ori, va avea simptome distincte: sangerari vaginale, crampe abdominale. etc. Totusi acestea nu inseamna, intotdeauna, ca sarcina nu va fi mentinuta. Totusi, daca o femeie are oricare dintre aceste manifestari trebuie sa consulte medicul cat mai curand posibil pentru o evaluare medicala. Atentie la simptome!

1. Sangerarile vaginale

Sangerarea sau spottingul este primul semn al unui avort spontan pentru multe femei. Desi acestea sunt intotdeauna sursa unor griji, nu inseamna neaparat ca este vorba de pierderea sarcinii. Uneori, sangerarea ar putea fi cauza unei iritatii sau a procesului implantarii ovulului in mucoasa uterina (nidatia), se poate opri la un moment dat, iar sarcina se va dezvolta fara probleme. Aproximativ 10% dintre femeile gravide experimenteaza sangerari vaginale, la un moment dat in timpul sarcinii. Se va semnala imediat orice hemoragie vaginala medicului obstetrician. Specialistul va face un consult amanuntit pentru a depista cauzele acestui fenomen.

2. Dureri abdominale severe

Durerea severa la nivelul abdomenului poate fi un simptom de sarcina ectopica, o conditie in care sarcina este extrauterina l(ovulul se implanteaza in afara uterului) si poate pune viata unei femei in pericol. Durerea severa la inceputul sarcinii (mai ales intr-una din partile abdomenului), ar trebui investigata de urgenta. Crampele mai putin intense, asemanatoare celor din timpul menstruatiei, apar in sarcinile normale si nu sunt un semn de avort spontan.

3. Diminuarea simptomelor specifice din timpul sarcinii

In cazul in care o femeie nu mai prezinta greturile de dimineata sau dureri ale sanilor, caracteristice sarcinii nu inseamna intotdeauna ca exista vreo problema cu sarcina. Simptomele pot fluctua din diverse motive si nu ar trebui sa devina ingrijoratoare. Totusi, medicul va fi instiintat in legatura cu aceste modificari.

4. Nu se mai simt miscarile fatului (intarzie in a doua jumatate a sarcinii)

In a doua parte a sarcinii, daca deja au inceput sa se simta miscarile bebelusului din uter, medicul va sfatui viitoarea mamica sa il instiinteze daca trece o anumita perioada de timp fara sa se simta miscarile fetale. Daca specialistul va considera necesar, va monitoriza bataile inimii fatului pentru a se asigura ca acesta este in regula.

5. Prematuritatea

In al doilea sau al treilea semestru, orice semn de travaliu prematur ar trebui sa determine femeia insarcinata sa faca o vizita cat mai rapid la camera de urgenta a maternitatii. Semnele travaliului prematur sunt: contractii la fiecare 10 minute sau chiar mai frecvent; modificari ale scurgerilor vaginale; presiune pelvina; crampe asemanatoare cu cele menstruale; dureri acute de spate.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou