5 motive pentru care esti predispusa la infectii

La doctor pe tocuri

5 motive pentru care esti predispusa la infectii

In primul rand trebuie stiut faptul ca femeile sunt mai predispuse decat barbatii sa contacteze o boala sexuala. In medicina, se diferentiaza o categorie majora (sifilisul, gonoreea, granulomul inghinal…) si o categorie minora (herpesul genital, vegetatiile veneriene, scabia…) de boli cu transmitere sexuala.

In ultimul deceniu sfera acestor boli cu transmitere sexuala s-a largit o data cu aparitia infectiei cu HIV (SIDA) care a dat nastere unei epidemii de proportii mondiale si care provoaca o rata a mortalitatii extrem de ridicata. SIDA este o maladie autoimuna care este insotita de o distrugere a celulelor sau chiar a unor organe intregi, de catre celulele sitemului imunitar. Infectiile sunt principalele simptome in cazul persoanelor bolnave de SIDA, survenite pe fond de imunitate scazuta.

Exista si anumite boli venerice invizibile cum este cazul blenoragiei, atat la barbati cat si la femei, care nu are simptome puternice ceea ce mareste periculozitatea, deoarece nu poate fi depistata si tratata la timp. Singurul mod de a depista bolile sexuale invizibile este analiza medicala.

Din pacate, sexul sigur 100% nu exista. Si nici nu a existat vreodata. Dar asta nu inseamna sa renunti la sex sau la a te proteja. Uneori, motivul pentru care nu ne protejam, in viata sexuala, este neintelegerea sau necunoasterea pericolelor, ei conducandu-se dupa idei preconcepute.

Afectiunile tip BTS fac discriminari. Iata de ce esti mai predispusa decat el la infectii:

1. Ai mai multa piele acolo jos

Comparativ cu ce au barbatii in zona sudica, partile intime ale femeilor dispun de o suprafata mai mare (gandeste-te la labiile mari, cele mici, faldurile din jurul vulvei si vaginul). Deci, asta inseamna mai multa piele fina si umeda care risca sa fie “lovita” de boli.

2. Cervixul tau e expus microbilor

Portiunea care face legatura intre vagin si uter permite sangelui menstrual sa iasa, dar da ocazia bacteriilor si virusurilor sa se instaleze in interiorul tau.

3. Sperma lasa microbi in corpul tau

prezervativ - boli cu transmitere sexuala

Daca faci sex neprotejat cu un tip infectat, particulele bacteriene si virale din sperma lui sunt livrate direct in vagin, unde e posibil sa ramana ore-n sir – timp suficient pentru a primi si tu boala. Si fluidele tale vaginale pot transmite o boala tipului cu care o faci, dar e mult mai putin posibil.

4. Pilulele contraceptive te fac mai sensibila la aceste boli cu transmitere sexuala

Anumite studii dezvaluie: contraceptia hormonala, cum ar fi cea orala, diafragma si injectia contraceptiva, poate altera celulele de suprafata din cervix, facandu-le mai vulnerabile la infectiile bacteriene transmisibile sexual, cum ar fi chlamydia.

5. Simptomele pot fi vagi

E foarte probabil ca femeile sa aiba putine semnale de alarma sau chiar deloc. Iar cand ai o mancarime ciudata sau observi ceva dubios, e posibil sa le confunzi cu alte probleme specifice zonei genitale, cum ar fi candidoza sau un fir de par care s-a infectat. Asa ca amani tratamentul, infectia raspandindu-se in voie sau inrautatindu-se.

Acorda atentie maxima oricarei schimbari caci aceste infectii pot duce la boli cu transmitere sexuala.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou