5 lucruri importante despre herpesul genital

La doctor pe tocuri

5 lucruri importante despre herpesul genital

Herpesul genital este o infectie contagioasa transmisa, de obicei, prin contact sexual cu o persoana infectata care are leziuni ulcerative, dar poate fi transmisa si prin contactul sexual oral sau anal. Se transmite si in cazul in care leziunile nu sunt vizibile. Iata cateva lucruri pe care e bine sa le stii.

1. Cum se transmite

Se transmite cel mai adesea sexual. Perioada de incubatie variaza intre 3 si 7 zile. De obicei, prima infectie este mai severa si cu evolutie prelungita sau poate fi asimptomatica, in functie de reactivitatea pacientului si de raspunsul imun individual. Virusul patrunde in corp prin micile leziuni ale mucoaselor sau pielii, poate afecta si ochiul prin contact cu mainile contaminate. Herpesul genital este foarte contagios, nevindecabil, dar nu determina complicatii severe si nu este mortal.

2. Care sunt simptomele

Dupa ce te-ai infectat cu virusul herpesului genital, este posibil ca simptomele sa nu apara intr-o zi sau intr-o saptamana. Poate dura luni, chiar si ani pana sa se observe ceva.

  • Durere sau mancarime in zona genitala;
  • Uneori simptome de viroza respiratorie;
  • Febra;
  • Dureri de cap si durere lombara inferioara (in general, la primul episod de herpes);
  • Dureri in zona genitala;
  • Dureri sau arsuri in timpul urinarii;
  • Glande umflate (noduli) in abdomen.

Sau, in caz contrar, este posibil ca aceste simptome sa lipseasca cu desavarsire.

3. Diagnostic

Diagnosticul se stabileste de catre medic pe baza examenului clinic al pacientului si prin cultivarea virusului din leziunile veziculoase sau din primele ulceratii. Frecvent, poate fi necesara si efectuarea altor analize pentru investigarea infectarii si cu alte boli cu transmitere sexuala. In cazul in care nu sunt semne evidente, se vor recolta probe de secretie din punctele sensibile, precum si un test al sangelui pentru a determina nivelul de anticorpi din organismul suspectat fi infectat.

4. Tratament

Nu exista niciun tratament care sa elimine infectia cu virusul Herpes Simplex 2, dar medicii pot recomanda medicamente antivirale, cu administrare orala sau unguente, care pot grabi vindecarea leziunilor. Tratamentul antiviral este oral, sub forma de pastile, sau extern, prin folosirea unui unguent, si actioneaza pentru controlul mai bun al situatiilor de eruptie, reducand gravitatea, sau pentru reducerea duratei, intensitatii si frecventei acestora.

5.Cum ne putem proteja impotriva infectarii?

Mai bine preveniti aparitia herpesului genital decat sa vindecati. Folositi mereu prezervativul in timpul contactului sexual, evitati contactul sexual cu persoane necunoscute, respectati normele de igiena personala si colectiva.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou