4 factori care cresc riscul dezvoltarii candidozei vaginale

La doctor pe tocuri

4 factori care cresc riscul dezvoltarii candidozei vaginale

Candidoza este o micoza provocata de candida albicanis care traiestie in flora noastra intestinala. Toata lumea are aceasta ciuperca in corp insa ea se declanseaza in momentul aparitiei unor dezechilibre in organism. In cazul candidozei vaginale, aceasta ciuperca se regaseste la nivelul florei vaginale. Conform statisticilor, peste 75% dintre femei s-au confruntat cel putin o data in viata cu aceasta problema.

Candidoza se manifesta diferit de la femeie la femeie. Simptomele sunt multiple si variaza in functie de organism. Iata semnele care ar trebui sa te ingrijoreze: scurgerile albe, dense, branzoase, cu un miros puternic care sunt mai abundente decat de obicei sunt semn al unei posibile candidoze.

De asemenea, mancarimile in zona vaginala si anala precum si usturimile sunt un alt semnal de alarma. Urinarile frecvente precum si infectiile tractului urinar sunt de asemenea simptome ale candiozei vaginale.

Disconfortul in timpul unui act sexual ce se manifesta sub forma de dureri si arsuri trebuie sa ridice un semn de intrebare. Tot in categoria simptomelor intra si inrosirea si inflamatia vulvei.

Sindromul premenstrual agravat (PMS) trebuie sa ridice un semn de intrebare. Oricare dintre aceste semne sunt prezente, trebuie consultat de urgenta medicul ginecolog.

Factori de risc:

1. Sistemul imunitar poate fi suprimat, fie in urma administrarii anumitor medicamente, cum ar fi corticosteroizii, imunosupresoare sau alte medicamente utilizate pentru tratarea a variate afectiuni medicale, ca de exemplu bolile autoimune, astmul si transplantul de organe.

2. Anumite medicamente pentru tratarea cancerului pot suprima sistemul imunitar. Infectia cu HIV este un factor de risc nu doar pentru dezvoltarea candidozei vaginale. Aceasta poate determina si alte complicatii grave. Astfel de factori de risc nu pot fi modificati cu usurinta, dar in cazul unei infectii vaginale fungice, medicul curant trebuie sa-i cunoasca, intrucat acestia ar putea face mai putin eficient tratamentul pentru candidoza.

3. Alti facotri de risc implica bacteriile care traiesc in vagin in mod normal. Lactobacilii contribuie la mentinerea aciditatii mediului (pH scazut si nefavorabil pentru cresterea candidei). Orice lucru care poate perturba aceste bacterii reprezinta un factor de risc pentru dezvoltarea infectiilor vaginale fungice. Bacteriile pot fi distruse si echilibrul acestora perturbat si din cauza schimbarilor hormonale din timpul sarcinii, menoapuzei sau terapiei de substitutie hormonala.

4. Nivelul ridicat de glucoza din vagin si urina, intalnite in diabetul zaharat necontrolat, permit fungilor sa creasca mai repede, intrucat acestia vor folosi zaharul pe post de combustibil. Diabetul zaharat necontrolat este un alt factor de risc pentru candidoza vaginala.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou