2 energizante de primavara

La doctor pe tocuri

2 energizante de primavara

Pentru natura, primavara este anotimpul renasterii si regenerarii, astfel incat si pentru noi este timpul sa ne trezim si sa alungam letargia frigului. Bauturile de primavara trebuie sa aiba calitatea de a ne restabili energia si vitalitatea, dar in acelasi timp trebuie sa aiba efecte detoxifiante asupra organismului, eliminand toxinele acumulate de obiceiurile sedentare ale lunilor friguroase. Unele alimente si plante cum ar fi cresonul, frunzele de papadie, varfurile tinere de urzica, varza si prazul au calitatea de a face acest lucru.

Iata 2 retete, selectate din cartea “Bauturi vindecatoare” de Anne Mc Intyre, care te vor ajuta sa te energizezi in aceasta primavara.

1. Tonic toscan de primavara

Inca din secolul al XVII-lea, telina a fost foarte populara la italieni. De fapt, vechiul nume frantuzesc dat telinei este “sceleri d’Italie”. Aroma telinei se combina foarte bine cu gustul destul de asemanator al patrunjelului, cu cel picant de usturoi si cu dulceata morcovului, in acest suc de legume gros si bogat in substante nutritive. Foarte bune purificatoare de primavara, telina, patrunjelul si morcovul au proprietati diuretice, ajutand la excretia toxinelor prin rinichi, in timp ce usturoiul intareste intregul organism, dezinfectand si curatand caile de acces.

  • 250 ml suc de morcovi
  • 125 ml suc de telina
  • 1 catel de usturoi
  • o mana de patrunjel proaspat
  • cateva fire de patrunjel pentru ornat.

Omogenizeaza toate ingredientele cu un blender. Serveste garnisit cu putin patrunjel. bauturi energizante

2. Bere galeza de papadie

Cu aceasta reteta traditionala galeza, se prepara o bere excelenta pentru potolirea setei si cu o concentratie slaba de alcool. Combinatia dintre gustul amar de papadie si cel iute de ghimbir este perfecta pentru scopurile noastre de primavara. Gustul amar stimuleaza functiile ficatului, cel mai grozav organ de detoxificare a organismului, in timp ce iuteala ghimbirului are un efect de revitalizare a intregului organism, imbunatatind digestia si absortia, dar asigurand totodata apurarea toxinelor si a reziduurilor.

  • 225 g plante tinere de papadie
  • 4,5 l apa
  • 15 g radacina de ghimbir, taiata si zdrobita
  • coaja subtire si sucul de la o lamaie
  • 450 g zahar brun
  • 25 d crema tartar
  • 7 g drojdie de bere uscata

bere de papadie

Bere de papadie (sursa foto: guardian.co.uk)

Culege plantele de papadie intregi, spala-le bine si indeparteaza toate radacinile fibroase, lasand doar radacina principala. Pune-le intr-o oala impreuna cu apa, ghimbirul si coaja de lamaie. Da intr-un clocot si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Strecoara si toarna lichidul peste zahar si crema de tartar. Amesteca pana ce se dizolva zaharul. Pregateste drojodia conform instructiunilor de pe pachet si adauga peste lichidul caldut, impreuna cu sucul de lamaie. Acopera si tine intr-o camera calduta timp de 3 zile. Strecoara si pune in sticle cu dop. Dupa o saptamana, va fi gata de consumat, iar daca se depoziteaza intr-un loc racoros, poate tine o luna.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou