Somnul bun te ajuta sa slabesti

Estetica

Somnul bun te ajuta sa slabesti

Un studiu facut de cercetatorii americani a demonstrat ca un somn bun influenteaza calitatea mesei corporale (IMC). Sa slabeasca dormind, la asta viseaza orice femeie! Cum poti pierde kilograme daca dormi bine?

Somnul si beneficiile sale

Somnul te ajuta sa iti recapeti energia si sa-ti pastrezi sanatatea si frumusetea. Cine nu viseaza sa-si faca orice placere fara privatiuni si fara a depune efort? Conform cercetatorilor americani care si-au prezentat concluziile in cadrul celei de-a 105-a conferinta a „Societatii Toracice Americane” din San Diego, somnul are influenta asupra slabitului. Mai precis, indicele tau de masa corporala (IMC) ar depinde, printre altele, de calitatea si durata somnului. Pentru a ajunge la astfel de rezultate, cercetatorii au examinat somnul a 14 infirmiere ale centrului medical militar „Walter Reed Army”, din Washington. Au mai fost analizate, in aceeasi masura, activitatea si energia depusa de catre aceste femei.

Somnul, inclus in curele de slabire

Fiecare femeie purta o brasarda, pentru a masura temperatura corpului lor, activitatea, diferitele pozitii, precum si elementele evaluate in timpul miscarii sau odihnei. „Analizand aceste rezultate si separandu-le pe categorii in functie de durata somnului, am realizat ca persoanele care dorm putin au un indice de masa corporala in medie de 28,3 kg/ m², in timp ce persoanele care dorm mult au un indice de masa corporala in medie de 24,5. Cele care dorm putin intampina dificultati sa adoarma”, precizeaza Arn Eliasson, principalul autor al studiului.

In mod paradoxal, s-a dovedit ca persoanele care au un surplus de kilograme sunt mai active decat altele; de exemplu, umbla mai mult. De fapt, indivizii supraponderali parcurg 14 000 de pasi pe zi, in timp ce altii fac 11 300 de pasi, cu o diferenta de 25 %. Asta inseamna ca aceste persoane depun, in medie, pe zi, cu 1000 de calorii mai mult decat celelalte.

Cercetatorii au vrut sa explice supraponderabilitatea acestor persoane in pofida depunerii de energie suplimentara. Arn Eliasson a estimat ca somnul contribuie la echilibrul hormonal, ceea ce schimba datele. A nu dormi in functie de nevoile tale presupune reducerea ratei de leptina in organism, numita si hormonul senzatiei de satietate. Lipsa acestui hormon poate determina persoanele sa manance mai mult.

Alt factor care determina luarea in greutate este stresul: acesta ar putea fi responsabil, in aceeasi masura, de reducerea calitatii si duratei somnului si poate cauza o senzatie de foame mai intensa etc. „Stresul si lipsa somnului le pot face pe aceste persoane sa fie mai putin organizate decat altele, ceea ce presupune ca ar trebui sa umble mai mult pentru a realiza sarcini similare”, estimeaza Arn Eliasson. „Acest lucru ar putea spori stresul lor si incuraja comportamentul nervos precum rontaitul.”

Si alti oameni de stiinta se apleaca asupra acestor intrebari, pentru a evalua cum influeneteaza stresul si somnul metabolismul.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou