Frumusetea – in calea fericirii?

Estetica

Frumusetea – in calea fericirii?

Modelele de frumusete feminina difera foarte putin de la barbat la barbat in ciuda proverbului “nu e frumos ce e frumos, e frumos ce-mi place mie”. Femeia frumoasa este apreciata de toti cei din jur: barbati si femei.

5 motive pentru care uneori frumusetea poate sta in calea fericirii

Nu este suficient sa fii frumoasa pentru a fi fericita. Uneori, frumusetea sta in calea fericirii sau o ruineaza. De ce? Iata cateva motive pe care Pavel Corut le enumera in cartea “Leacuri de suflet pentru fete si femei”:

1. Femeile frumoase de multe ori se “imbata” de prea multe obligatii inchinate frumusetii fizice.

Atentia personala este captata si concentrata involuntar asupra frumusetii fizice, in detrimentul echilibrului general de personalitate. Daca esti orbitor de frumoasa, aminteste-ti mereu ca ai obligatii fata de intreaga ta personalitate, fata de suflet si minte in special!

2. In mod involuntar femeile frumoase isi creeaza pretentii prea mari pentru o viata normala, isi fauresc idealuri prea mari, de pe pozitia de zeite, pe care le ridica admiratia colectiva.

Prea multa glorie si prea multa adulatie deformeaza personalitatea. Daca esti in pozitia de admirata excesiv, adu-ti aminte ca frumusetea este trecatoare, ca fericirea nu se reduce la frumusetea fizica, ca din prea plinul de admiratie s-ar putea sa ajungi la un soi de plictis.

3. In mod paradoxal, femeile excesiv de frumoase sunt izolate de viata normala tocmai de admiratia generala.

Multi barbati se feresc sa se apropie de “zeite”, considerand ca farmecul lor le-ar aduce mai multe necazuri decat fericire. E o teama sau o retinere instinctiva, inexplicabila logic. Nu te lasa purtata in lumea ideala! Fii naturala, modesta si accesibila, cel putin pentru cei pe care ii preferi.

4. La fel de inconstient, la femeile foarte frumoase se dezvolta o preocupare excesiva pentru mentinerea frumusetii, o teama ca frumusetea ar putea fi pierduta.

Din aceasta cauza, multe devin obsedate, imposibil de suportat de un barbat normal. Constientizeaza ca frumusetea fizica este numai o latura a personalitatii tale, cea mai “perisabila” dintre ele si insuseste-ti o filozofie de viata realista! Daca te agati cu toata puterea de frumusetea fizica, la pierderea ei vei fi precum o frunza in vant.

5. In cele mai multe cazuri, femeile foarte frumoase nu sunt multumite de niciun barbat, trec de la unul la altul cu usurinta, in cautarea celui adevarat, a perechii ideale.

Aceasta experienta le afecteaza sufleteste, rezultand variate necazuri: raceala afectiva, senzatia inutilului sau a imposibilului de atins, sentimentul singuratatii intre oameni.

Nu trebuie sa uitam nici ca oricat de frumoase am fi, lipsite de constiinta si sentimente nimeni nu ne va baga in seama. Fara constiinta nu am putea intelege lumea din jur, n-am putea vorbi, n-am putea stii cine suntem. Fara sentimente n-am simti realitatea… degeaba am avea frumusetea!feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou