Culori cu alte valente

Estetica

Culori cu alte valente

Lumea traieste si vorbeste prin culori. Nici nu ne-am putea imagina o realitate in nuante de gri. Ei bine, pentru unii dintre noi acest fapt nu este exclus. Exista persoane care sufera de o perceptie defectoasa a culorilor.

Lipsa unui receptor ocular sau incapacitatea unuia de a raspunde la anumite lungimi de unda, poate cauza aceasta problema. „De obicei este o afectiune care se mosteneste. Mai poate apararea ca urmare a unor boli de ochi sau ca efect secundar a unor tratamente medicamentoase” declara Dr. Ionut Costache, specialist Bausch & Lomb.

Iata cum se manifesta. Persoanele afectate nu mai pot distinge unele culori de altele sau le confunda pe cele cu o luminozitate asemanatoare. Sunt si cazuri foarte rare de oameni care vad doar in nuante de gri.

Din pacate nu exista un tratament. Pot fi obtinute unele imbunatatiri cu ajutorul unui filtru care se monteza pe lentilele de contact. Acestea accentueaza diferentele lumina – intuneric pentru o perceptie mai usoara. Desi nu pare ceva foarte grav, poate aduce multe neplaceri pentru viata cotidiana. Alegerea fructelor la piata, citirea unei carti sau alegerea hainelor pot reprezenta adevarate provocarifeedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou