Celulita? Nu, multumesc!

Estetica

Celulita? Nu, multumesc!

Câte dintre noi nu ne-am ars pielea cu tot felul de creme “cu efect vizibil în două săptămâni” sau am cumpărat o centură care “tonifică abdomenul fără efort”? Încăpăţânată, insidioasă, dizgraţioasă, celulita nu este prietena nimănui, dar aproape toate avem de-a face cu ea. Depinde numai de tine să-i spui definitiv “la revedere”.

Coapse care stârnesc invidie. Un spate perfect. Fie că este sau nu sezonul costumelor de baie, pielea cu aspect de coajă de portocală ne determină să apelăm la aproape orice produs care susţine că o va face să dispară.

Termenul de “celulită” nu este unul medical. De fapt, el a fost adus în centrul atenţiei de industria cosmetică. Celulita nu este nimic altceva decat grăsimea obiţnuită care, din cauza aşezării în anumite zone sensibile aproape de suprafaţa pielii, devine vizibilă sub forma unor puncte care dau aspectul de coajă de portocală.

Există un tratament?

dietaDesigur. Totul este sa fim suficient de atente şi să nu ne repezim către primul produs care promite că vă ne scăpa în timp record şi fără eforturi de nesuferitele puncte. Cheia pentru o piele sănatoasă şi netedă este o dieta echilibrată combinată cu exercişii fizice.

Reducem grăsimile, adăugăm cât mai multe fructe şi legume proaspete, facem zilnic sau cât de des putem măcar o oră de fitness. Atunci cu siguranţă nu numai că vom avea o piele mult mai viguroasă decât înainte, ci ne vom simţi mai pline de energie şi mai dornice de a ne bucura de viaţă.

Din păcate, ar cam trebui să renunţăm la fumat şi să reducem pe cât posibil stresul. Aşa scăpăm de toxinele care se adună sub piele şi scot în evidenţă şi cea mai mică asperitate.

Atenţie însă, celulita nu are deloc legatură cu greutatea, aşa că dacă nu avem vreo problemă cu aceasta, să nu ne creăm singure una, urmând regimuri drastice de slăbire pentru a scăpa de celulită. Efectul va fi, cel mai probabil, opus aşteptărilor, aşa că, în loc să ne bucuraţi de un plus de energie şi voie bună, vom sfârşi cuprinse de frustrarea că după o dietă draconică pielea nu arată nici măcar aproape de ceea ce speraţi.

 

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou