Avanseaza in cariera cu trusa de machiaj in mana

Estetica

Avanseaza in cariera cu trusa de machiaj in mana

Intr-un studiu recent, mai multe femei au fost fotografiate purtand diferite tipuri de machiaj. Cercetatorii au folosit 4 ipostaze: fara machiaj, machiaj natural, machiaj profesionist si machiaj glamour. Repondentii au considerat ca femeile cu mai mult machiaj sunt cele mai competente.

Vrei mai mult respect, incredere si afectiune in cadrul colectivului de la birou?

Machiajul – bineinteles nu in cantitatile pe care le poarta Lady Gaga – se pare ca te poate ajuta. Potrivit unui studiu recent, machiajul, imbunatateste perceptia oamenilor asupra competentei si increderii unei femei. Studiul a confirmat si faptul evident ca produsele cosmetice imbunatatesc atractivitatea unei femei.

Este demult confirmat faptul ca fetele simetrice sunt considerate mai frumoase si ca oamenii presupun despre persoanele atragatoare ca sunt inteligente si bune. Exista si dovezi conform carora femeile se simt mai increzatoare cand poarta machiaj, un fel de efect placebo, potrivit lui Nancy Etcoff, autoarea principala a studiului, profesoara de psihologie in cadrul Universitatii Harvard. Pana acum insa nu a existat un studiu care sa acorde credit influentei machiajului in perceptia credibilitatii, amicabilitatii si increderii unei femei.

Studiul a fost finantat de Procter & Gamble, care comercializeaza produsele de machiaj Dolce&Gabanna, dar cercetatorii au fost cei responsabili de elaborarea si executia studiului.

Studiul a fost realizat pe 25 de femei, cu varsta cuprinsa intre 20 si 50 de ani, atat caucaziene cat si africane si hispanice. Femeile au fost fotografiate fara machiaj si in alte 3 ipostaze pe care cercetatorii le-au numit machiaj natural, machiaj profesionist si machiaj glamour.

149 de adulti (din care 61 de barbati) au privit fiecare fotografie timp de 250 de milisecunde, timp considerat suficient pentru a lua o hotarare pe moment. Apoi alti 119 adulti (din care 30 de barbati) au privit fotografiile fara limita de timp.

Participantii au considerat ca femeile care prezentau un contrast mai puternic la intensitatea luminii (in traducere libera: a caror ochi si buze au iesit in evidenta fata de ten) sunt mai competente decat femeile nemachiate, indiferent daca au privit poza pentru putin timp sau nelimitat.

A fost surpinzatoare chiar si reactia la machiajul glamour. Cand ma gandesc la o femeie competenta, sa zicem Hillary Clinton, nu ma gandesc prea mult la machiaj. Cu toate acestea, ea apare deseori pe scena asa ca este posibil sa poarte mult machiaj.

Cand porti un machiaj glamour ar trebui sa fii constienta de faptul ca esti atragatoare, ceea ce contrazice ideea ca frumusetea este o necesitate atat biologica cat si culturala. In timp, nivelul increderii scade si din acest motiv ar trebui sa iei in considerare alegerea unui look diferit.

Asemenea modului in care o tinuta de sedinta difera de o tinuta de club, si machiajul poate fi ales strategic in functie de programul tau.

Exista momente cand vrei sa lasi o impresie gen “eu sunt sefa aici” si chiar ar trebui. De exemplu poti folosi o culoare mai accentuata pe buze, cu aspect lucios care sa intensifice luminozitatea. In alte momente poate vrei sa creezi o imagine mai echilibrata, mai colaborativa. In acest caz alege nuante mai usoare, mai moderate pentru buze, pentru a obtine un contrast cu tenul, dar fara sa devii prea evidenta.feedback
автоновости maserati mc 20 цена
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou