Vreau sa devin vegetariana!
Dieta&Fitness
Recunosc, imi plac dulciurile si produsele de patiserie la nebunie, as putea termina o franzela alba si crocanta de una singura la orice ora, imi place gratarul de pui si porc si da, sunt vinovata, ador mititeii cu mustar picant, serviti direct de pe grilajul gratarului si acompaniati de un sprit .
- pentru ca poti prelua din dieta vegetariana suficiente cantitati de proteina de cea mai buna calitate, care contine tot aminoacizii esentiali.
- pentru ca ai evita ingerarea de substante chimice toxice de genul hormonilor sau altor substante care se dau animalelor si care se concentreaza in produsele de origine animala
- pentru ca este demonstrat ca vegetarierii au o rezistenta fizica si psihica mai mare
- pentru ca “vegetarianismul se intemeiaza pe idealul tratarii umane a tuturor fiintelor vii” – cum spune Dr. Laza, in ale carui carti pe care le-am citit pe nerasuflate in calatoria mea de informare si pe care vi le recomand (“Indreptar profilactic si terapeutic de medicina naturista” si “Retete din bucataria edenica”)
Incerc de 3 saptamani o dieta fara alta carne decat cea de peste. In afara de peste, multe, multe legume in salate care devin din ce in ce mai delicioase pe masura ce invat sa le combin si sa-mi prepar tot din alte legume si uleiuri de masline diverse sosuri care sunt, credeti-ma, infinit mai gustoase decat maioneza sau cine stie ce alt sos pe baza de maioneza.
Mananc multe fructe. Si am invata sa-mi prepar niste deserturi delicioase, o sa va povestesc in saptamanile care urmeaza. Am descoperit semintele, migdalele, germenii de grau, cerealele integrale. Surse excelente de antioxidanti pe care le-am ignorat ani de-a randul.
Si mi-e bine. Foarte bine.
M-am apucat sa va scriu deja retetele pe care le-am descoperit, fie prin carti, fie incercand diverse combinatii. Cred ca o sa va placa .