Un nou trend in fitness: zumba dance

Dieta&Fitness

Un nou trend in fitness: zumba dance

In materie de fitness, zumba dance vine cu o propunere interesanta: combinarea aerobicului cu dansul latin. Acest tip de miscare este foarte eficace si poate deveni un exercitiu foarte placut.

Starea de bine este suma mai multor factori: sanatatea fizica, echilibrul psihic, energia sau motivatia de care dispunem. De multe ori nu suntem constienti ce anume influenteaza starea de bine si de aceea nu avem niciun control in a o genera noi insine. Cand starea de bine ne este perturbata, se naste intrebarea care au fost conditiile care au generat acest dezchilibru.

Dieta este importanta pentru ca asigura resursele nutritionale pe care se construieste un sistem imun solid, adevarata bariera in calea oricarei boli. De aceea un regim sanatos trebuie sa contina principiile alimentare de baza (vitamine, minerale, proteine, lipide, glucide) in forma lor naturala. Consumul de apa este la fel de important pentru ca astfel se realizeaza epurarea sangelui de toxine. Consumul optim de apa ar fi, dupa unii specialisti, de 1L de apa la fiecare 25kg pe care le cantarim. Daca greutatea cuiva este de 50kg, consumul de lichide ar trebui sa fie de 2L.

Activitatea fizica este de importanta majora. Una din bolile societatii moderne este sedentarismul si pe langa acesta pasivitatea mentala. Bolile cardiovasculare sunt deja pe primul loc in topul cauzelor de mortalitate in tarile dezvoltate, iar depresie este preconizata a ajunge prima cauza de deces in urmatorii 20 de ani. Din punct de vedere psihologic, depresia poate fi o boala legata de insuficienta sintezei neuromediatorilor. In acest caz, suplimentarea acestora prin medicatie poate fi indispensabila. Dar de cele mai multe ori, in cazul depresiilor usoare, medicatia este inutila si nu aduce ameliorarea simptomelor. 90% din depresii recidiveaza. Generarea impulsului nervos este o capacitate intrinseca organismului sanatos. Acesta e capabil de generarea proprie a neurotransmitatorilor: serotonina, endorfine, enkefaline care se elibereaza in cantitate mare in urma eforului fizic.

In salile tranditionale de fitness, sunt atat de multe aparate electronice, ca beneficiul pe care il castigam punandu-ne corpul in miscare, il pierdem prin perturbarea sistemului nervos sub influenta radiatiilor electromagnetice eliberate de aceste aparate. Cand temperatura de afara este optima pentru desfasurarea efortului, cel mai indicat ar fi jogging-ul in parc, in padure sau in orice alt loc neaglomerat. Pentru persoanele lipsite de conditionare fizica sau cu interdictie de efort fizic, o plimbare poate inlocui un efort fizic prea solicitant.

In materie de fitness, zumba dance vine cu o propunere interesanta: combinarea aerobicului cu dansul latin. Acest tip de miscare este foarte eficace in arderea de calorii si nici pe departe la fel de solicitanta precum aerobicul clasic. O activitate fizica completa care pune in miscare toti muschii, este un mod de a ne imprieteni cu corpul nostru. Exercitiul fizic poate deveni amuzant si placut. Miscarile sunt usor de urmat si muzica este cat se poate de exotica. In cadrul programelor obisnuite de aerobic, frecventa cardiaca urca rapid si se mentine aproape de limita tolerantei fizice pe toata perioada desfasurarii efortului. In zumba dance, frecventa cardiaca oscileaza intre valori medii si valori putin superioare freventei cardiace de repaus, realizand o toleranta buna in timpul efortului. Astfel, orice tip de persoana poate incepe sa practice zumba indiferent de conditionarea fizica anterioara si de varsta. Dansul este un mod de expresivitate foarte eficient. Nu poti ramane apatic sau pasiv dupa o ora de aerobic si dans. In psihologie este cunoscut ca expresia fiecaruia in profesie, in arta, intr-un hobby, intr-un proiect, este indispensabila unui echilibru psihic sanatos. O ora de zumba tinuta de un instructor specializat iti poate revela noi calitati si iti poate activa capacitatea de expresie la toate nivelele.
 
Daca ti-a placut articolul sau daca subiectul te intereseaza, lasa un comentariu pe forumul Mayra.
 


feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou