Plante medicinale si condimente sanatoase

Dieta&Fitness

Plante medicinale si condimente sanatoase

Exista plante medicinale si condimente care contin antioxidanti in cantitati mari (in primul rand fenol), ele scad eficient distrugerea tesuturilor cauzata de valoarea ridicata a nivelului de zahar din sange, previn inflamatiile, bolile cardiovasculare si imbatranirea precoce.

Cele mai eficiente plante medicinale si condimente sunt:

  • Cuisoarele (macinate)
  • Scortisoara (macinata)
  • Piperul de Jamaica (macinat)
  • Amestecul de condimente pentru prajitura cu mere (scortisoara macinate, ghimbir, cuisoare, nucsoara, cardamon)
  • Oregano (macinat)
  • Amestec de condimente cu bostan (scortisoara macinate, ghimbir, cuisoare, nucsoara, cardamon)
  • Amestec de condimente delicioase italiane de maghiran, salvie, cimbrisor (busuioc, oregano,rozmarin, cimbrisor)

Scortisorul miraculos

Scortisor scade eficient nivelul de zahar din sange – in realitate creste de 20 de ori procesul de metabolizare al zaharului in organism.

Pe de-o parte, opreste golirea stomacului in timpul digestiei, astfel impiedica fluctuatiile nivelului de zahar, care ar duce la o pofta de mancare continua. Pe de alta parte, creste eficienta insulinei si a antioxidantilor.

Plante medicinale care combat diabetul

Cercetatorii nu exclud posibilitatea ca scortisorul sa joace un rol de inlocuitor al insulinei in tratarea diabetului de tip 2. E adevarat faptul ca plantele medicinale si condimentele au un continut caloric redus, nu sunt foarte scumpe si maresc efectele de antioxidare si antiimflamatoare ale alimentelor consumate.

Medicina naturista este o alternativa sanatoasa. De asemenea, o dieta completa, conform tipului de alimentatie, in care se consuma atat plante medicinale cat si condimente, poate preveni complicatiile nedorite. Remediile naturiste maresc de doua sau chiar de trei ori valoarea nutritiva a alimentelor consumate.

Numarul persoanelor depistate cu diabet creste alarmant!

In Romania anului 1997 existau 500.000 de persoane diagnosticate oficial cu diabet, in 2008 numarul acestora a ajuns la peste 700.000. Acestea sunt date oficiale obtinute de la medicii care au inregistrat toti pacientii bolnavi de diabet. Neoficial, numarul persoanelor afectate de aceasta boala este mai mare intrucat diabetul se depisteaza, in multe cazuri, abia dupa ce pacientul devine dependent de insulina.

In Ungaria diabetul apare la 6 -7 % din populatie, jumatate dintre acestia nici macar nu stiu ca sunt bolnavi.

Problema apare la 39,1% dintre persoanele care au probleme de tensiune, fapt care necesita o examinare diabetica pentru aceste persoane. Examinarile au relevat faptul ca diabetul de tip 2 este l afel de periculos ca si infarctul.

Decesul persoanelor cu diabet este provocat in procent de 80% de boli cardio-vasculare, iar trei sferturi din acest procent este cauzat de boala arterei coronare.

2% din persoanele cu diabet isi pierd in totalitate vederea intr-o perioada de 15 ani, iar 10% vor avea probleme severe cu vederea. Afectiunile oculare se pot depista destul de timpuriu, astfel fiind sanse mari de a interveni asupra deteriorarii vederii.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou