Masajul anticelulitic – intre mit si realitate

Dieta&Fitness

Masajul anticelulitic – intre mit si realitate

Masajul a fost printre primele si cele mai simple mijloace de alinare a durerii de orice cauza. Folosit in diverse scopuri, el este perfect adaptat zilelor noastre, fiind recunoscut ca o cale sigura si eficienta de relaxare musculara, de recuperare medicala post-operatorie si cel mai adesea cunoscut pentru combaterea problemelor de circulatie si eliminarea toxinelor din organism (combaterea celulitei).

Putin cunoscut este faptul ca masajul a fost folosit initial ca mijloc curativ, de vindecare a diferitelor probleme de natura musculara, osoasa sau altor afectiuni generatoare de durere (dureri de cap, dureri abdominale).

Astfel grecul Hipocrate „parintele medicinei” scria: „Medicul trebuie sa aiba experienţa în multe privinţe, dar fara doar şi poate în privinţa masajului… caci masajul poate intari o încheietura care e prea slabita şi poate slabi o incheietura care este prea înţepenita.

Iata deci importanta masajului si mai presus de toate raspunsul la intrebarea: De ce cel care practica masaj trebuie sa aiba studii de specialitate in acest domeniu?

Desi in prezent persoanele care practica masaj au la baza doar un curs de cateva luni de masaj, acest lucru pare sa nu deranjeze doritorii de masaj. Insa la o analiza mai profunda, un specialist, un absolvent de facultate este un mai bun profesionist, si dincolo de masarea diferitelor zone, un bun profesionist poate inspecta si descoperi si alte afectiuni sau blocaje decat cele pentru care i-a fost solicitat masajul.

masaj

Aici se afla diferenta intre masajul facut intr-un cabinet medical specializat (inclusiv masajul anticelulitic) si saloanele de infrumusetare unde pregatirea practicienilor este superficiala sau cu adresabilitate doar in spectrul infrumusetarii.

Puteti incerca si sigur veti vedea diferenta dintre un profesionist din cadrul unui cabinet medical (cabinet de kinetoterapie si masaj) si un salon de intretinere corporala. masaj

Haideti sa vedem impreuna beneficiile masajului in general si ale masajului anticelulitic in special:

  • imbunatateste schimburile nutritive intre tesuturi, eliminand deseurile metabolice;
  • imbunatateste aspectul pielii care devine mai ferma, avand totodata si efect de curatire a dermului.
  • elimina stratul de celule moarte ale epidermei, fapt ce inlesneste respiratia cutanata si ajuta la intensificarea proceselor de eliminare din organism a produselor de descompunere, prin glandele sebacee si sudoripare;
  • dilata vasele sanguine din piele, intensificand circulatia locala iar nutritia pielii si a glandelor ei sporeste dilatarea vaselor si produce cresterea temperaturii pielii, fenomen ce duce la dilatarea porilor si intensificarea schimburilor cu exteriorul;
  • mareste activitatea vitala a elementelor celulare din straturile profunde ale pielii, avand rolul de revigorare si imbunatatire a aspectului acesteia.

Articol furnizat de: Apollo Happy Med



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou