Inotul in ape naturale: conditii de siguranta

Dieta&Fitness

Inotul in ape naturale: conditii de siguranta

Inotul in ape naturale poate alunga monotonia acelorasi distante parcurse in bazinele artificiale. Totusi, trebuie luate masuri de siguranta.

 

In apele naturale poti avea sentimentul de libertate, fie ca este vorba de un ocean, un lac sau un rau. Aceste ape sunt bune daca vrei sa te antrenezi sau doar sa ramai in forma. E important nu numai sa te bucuri de clipele petrecute in apa, ci sa stii ca esti si in siguranta. Iata cateva recomandari:

  1. Nu plonja direct in apa mai ales daca este o apa rece. Corpul tau are nevoie sa se acomodeze cu temperatura. Oricum, daca apa are o temperatura mai mica de 18 grade iti recomandam sa folosesti un costum special. O casca si niste dopuri de urechi iti vor tine de cald la cap. Dopurile vor preveni durerile de urechi si infectiile. Ai putina rabdare si incepe cu o durata de maximum 15 minute. Poti creste aceasta durata, treptat, de fiecare data cand inoti.
  2. Dupa indepartarea costumului, infasoara-te intr-un prosop si sterge-te bine. Bea ceva cald si imbraca-te repejor. Temperatura corpului scade mai repede in apa si trebuie sa te incalzesti repede pentru a evita eventuale neplaceri.
  3. Din motive de siguranta, nu inota niciodata singur.  Alatura-te unui prieten sau alatura-te unui club de inotatori si inotati impreuna. In apele naturale pot aparea diverse pericole. In apa se pot intalni curenti, alge, barci sau copaci pe care va trebui sa le eviti sau sa le infrunti. Daca ai un coleg sau esti cu grupul, poti sa le ceri ajutorul in cazul unei dificultati.
  4. In zilele fierbinti e bine sa aplici pe piele o lotiune protectoare, cu cel putin 20 de minute inainte de a inota. Soarele iti poate cauza arsuri chiar daca esti in apa, daca nu iei masurile necesare.
  5. Daca porti ochelari, poti opta pentru niste ochelari de inot cu prescriptie medicala sau poti purta lentilele de contact pe sub ochelarii de inot daca nu au contraindicatie pentru asa ceva. Este important sa vezi pe unde inoti ca sa poti sa te feresti de barci.
  6. Ochelarii de inot au culori diferite. Foloseste-i pe cei albastri in zilele noroase si pe cei negri pentru zilele insorite.
  7. Fii foarte atent atunci cand e ceata. Este foarte usor sa pierzi urma tarmului atunci cand ceata e densa.
  8. Daca fulgera, e bine sa nu practici acest sport. Cu siguranta vrei sa eviti aceasta experienta electrizanta!
  9. Iritatiile datorate soarelui sau costumului de baie pot fi o problema destul de importanta, mai ales in apele sarate. Aplica niste lotiune cu vaselina pentru atenuarea iritatiilor.
  10. Fii atent sa nu te prinzi in alge. Daca se intampla totusi sa le intalnesti, nu da din picioare deoarece au tendinta sa se incolaceasca in jurul picioarelor. Pentru a evita aceste intalniri, incearca sa ramai cat mai apoape de suprafata apei.


Tag-uri: , ,

feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou