Falun Gong si noii evrei ai secolului

Dieta&Fitness

Falun Gong si noii evrei ai secolului

In epoca globalizarii, China nu este atat de departe de noi. Persecutiile si torturile sale nu fac parte insa din imaginea noastra despre ea. Esti pregatita sa afli o poveste actuala?

Falun Gong (sau Falun Dafa) inseamna exercitii si meditatie pentru energizarea corpului si cultivarea inimii si a mintii. Ca si tai chi-ul, este o parte esentiala in viata multor chinezi. Popularitatea sa consta in faptul ca se concentreaza si pe cultivarea caracterului in viata cotidiana.

Falun Gong are zeci de milioane de sustinatori, in majoritatea oraselor mari din Europa, Australia, S.U.A. si Canada. Principiile sale au depasit granitele culturale, sociale, economice si nationale. Aceste principii sunt: Adevar, Bunatate si Toleranta.

Impotriva lor actioneaza zi de zi guvernul comunist chinez. In primul rand, politica sa ateista interzice manifestarile religioase si spirituale (v. politica anti-Tibet). La scurt timp dupa ce a fost facuta publica (1992), Falun Gong a devenit cea mai populara forma de qigong din istoria Chinei. Adunarea a peste 10 000 de sustinatori in 1999 a starnit furia conducerii politice. In timp ce Falun Gong este o practica apolitica, complet gratuita, fara obligatii, Partidul Comunist Chinez nu reuseste sa adune – prin teroare, manipulare sau santaj, atatia membrii de partid precum practicantii Falun Gong. Falun Gong a fost declarata ilegala in China si au inceput persecutiile.

Cei care nu renunta la credinta Falun Gong sunt supusi la tortura psihica si fizica. Amenzi, concedieri, demolarea locuintei, inchisoare fortata. Abuzurile nu vin doar din partea guvernului, ci au fost create forte de represiune la nivelul membrilor comunitatii si chiar al familiilor, intorcandu-i unul impotriva celuilalt. Accesul interzis la resurse tiparite si la internet. Verdicte inscenate, ne-reprezentare legala, lagare de munca fortata. Libertatea de exprimare si drepturile omului sunt pure utopii in aceasta lume de langa noi, cetatenii secolului XXI.

beachPracticantii Falun Gong cauta imbunatatirea sanatatii si regasirea energiei. Guvernul chinez le ofera tratamente psihiatrice inspirate din metodele lui Stalin, cu droguri psihotropice care afecteaza atat mintea, cat si fizicul. Practicile Falun Gong promoveaza claritatea mentala, eliberarea de stres si linistirea mintii. Guvernul a avut grija sa bata si sa tortureze pana la moarte pe cei care li se impotrivesc, dintre care s-au inregistrat si documentat pana acum 3095 de cazuri. Puteti vedea aici galeria celor mai populare torturi.

Atunci cand nu ii tortureaza prin infometare sau hranire fortata, Partidul Comunist Chinez ii foloseste pe “rebeli” drept cobai crescuti pentru recoltarea de organe. Barbati, femei, copii, batrani – varsta si sexul nu au importanta.

Aceasta incalcare inimaginabila a drepturilor omului ridica valuri de protest. In intreaga lume se organizeaza marsuri si petitii impotriva persecutiilor guvernului comunist. Printre altele, se cere boicotarea Jocurilor Olimpice din 2008 din China, prin initierea miscarii Torta Drepturilor Umane (http://www.humanrightstorch.org/). Aceasta torta simbolica a pornit deja in Europa, de la Atena, a trece prin tara noastra si va strabate continentele, cu destinatie finala Asia.

Chiar in momentul in care citesti aceste randuri, aproximativ 250 000 de familii de chinezi asteapta sa fie aruncati din casele lor pentru a face loc constructiei Stadionului Olimpic din Beijing. Jocurile Olimpice din 2008 sunt gandite ca o mascarada grotesca a ceea ce ar trebui sa promoveze traditia pacii si libertatii in lume.  

Cum poti participa la o schimbare in bine?

Semneaza petitia online

Contacteaza voluntarii din zona voastra

Raspandeste mesajul. Lumea merita sa afle.

Jocurile Olimpice de la Berlin (1936) au servit ca imens mijloc de propaganda guvernului nazist. Dupa Razboi, multi viteji si-au aratat regretul ca nu au inteles la timp ce se intampla sub masca spiritului olimpic. In 2008, nimeni nu va mai putea spune ca nu a stiut la ce se referea “Olimpiada Genocidului”…

Adevar, bunatate, toleranta? Da, daca luptam pentru ele.feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou