Exercitii fitness: Ridicarea bratelor lateral cu gantera

Dieta&Fitness

Exercitii fitness: Ridicarea bratelor lateral cu gantera

Exercitiile de fitness propuse astazi sunt specifice pentru a-ti inatri muschii de la umeri. Nu ai gantere, sunt convinsa ca te descurci si cu plasele cand vii de la cumparaturi!

 

Stai in picioare cu spatele drept, cu picioarele usor departate si bratele aproape de corp tinand cate o gantera in fiecare mana. Ridica bratele la orizontala cu coatele usor indoite. Intoarce-te la pozitia anterioara. Acest exercitiu foloseste in special deltoidul mijlociu.

exercitii fitness

Cele trei portiuni ale muschiului deltoid creeaza un muschi multipenat ale carui fibre converg catre humerus. Functia lor este de a sustine greutati relativ mari si de a misca bratul cu precizie in intreaga raza de actiune. De aceea este importanta adaptarea antrenamentului la specificul acestui muschi prin varierea pozitiei initiale a miscarii (mainile in spate, in lateral sau in fata).

 pozitii fitness

 

Astfel sunt lucrate toate fibrele deltoidului mijlociu.Deoarece structura fizica a fiecaruia este diferita (lungimea claviculei, forma acromionului si inaltimea insertiei pe humerus), trebuie sa gasesti pozitia initiala potrivita pentru tine. Ridicarile laterale contracta supraspinosul, desi nu poti vedea acest lucru deoarece muschiul este localizat profund, in fosa supraspinoasa a scapulei (omoplatului), unde este atasata de tuberculul mic al humerusului.

 pozitii fitness

Ridicarea bratului peste orizontala contracta partea superioara a trapezului. Totusi, multi bodybuilders nu lucreaza peste orizontala, astfel izoleaza deltoidul mijlociu.

Acest exercitiu nu ar trebui realizat cu greutati mari, ci dimpotriva in seturi de 10 pana la 25 repetari, modificand unghiul de lucru fara pauza pana apare o senzatie de arsura. Pentru a creste intensitatea, mentine o contractie izotermica pentru cateva secunde cand bratul este in orizontala, intre repetari.

 

Anatomia unui corp perfect – Ghid pentru dezvoltarea musculaturii, Copyright © 2010, Litera pentru versiunea in limba romanaAcest articol a fost preluat din cartea "Anatomia unui corp perfect – Ghid pentru dezvoltarea musculaturii", publicata de Editura Litera

 feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou