E timpul sa uiti de meniurile fast-food!

Dieta&Fitness

E timpul sa uiti de meniurile fast-food!

Sindromul metabolic face ravagii printre romani: 50% dintre ei au colesterolul ridicat, 40% au hipertensiune arteriala, iar 30% se lupta cu glicemia marita. Acest lucru face ca rata mortalitatii prin afectiuni cardiovasculare sa fie de 61% din totalul deceselor in Romania, fata de 37% in Uniunea Europeana.

De ce se intampla acest lucru o sa intrebati. Raspunsul este unul cat se poate de simplu: stilul de viata si alimentatia bogata in produse rafinate, aditivate, produse fast-food, dulciuri.

Alimentele de tip fast-food, dulciurile sunt pline de grasimi si zaharuri rele, care conduc la o serie de probleme grave, printre care hipertensiunea, nivelul crescut al colesterolului si glicemiei, bolile cardiovasculare, diabetul, obezitatea. Toate aceste afectiuni au fost catalogate, mai nou, drept „sindrom metabolic“, iar din cauza numarului mare de bolnavi poate fi considerat un sindrom al secolului.

Atentie la zahar si grasimi!

Pentru a tine nivelul zaharului din sange sub control, este important sa faceti diferenta intre zaharul „bun” si zaharul „rau”.

Zaharul bun se gaseste in asa-numitele alimente cu indice glicemic scazut (legume, cereale integrale, fructe), iar zaharul rau in cele cu indice glicemic ridicat (paine, paste, orez, cartofi, porumb). Alimentele cu zahar „rau“ determina o crestere brusca a nivelului de glucoza in sange si o cerere brusca de insulina din partea organismului, suprasolicitand pancreasul. De aceea este recomandat sa le consumati in cantitati mai mici.

Bauturile carbogazoase sunt o sursa majora de zahar. Consumate in exces, chiar si sucurile din fructe stoarse in casa fac ca nivelul de zahar din sange sa creasca.

Ca si zaharul, grasimile se impart in doua categorii: „bune“ si „rele“. Acestea sunt foarte folositoare organismului, cu o conditie: sa profitati de cele „bune“. Grasimile bune sunt cele continute in uleiul de masline, uleiul de rapita, migdale, nuci, alune, arahide, peste, ulei de peste, iar cele „rele“ se afla in carnea de porc, de miel, in maruntaie (creier, ficat, rinichi), in mezeluri, smantana, branza.

Ce este sindromul metabolic?

Sindromul metabolic este o dereglare metabolica ce afecteaza din ce in ce mai multe persoane si cuprinde simptome care de cele mai multe ori apar impreuna: dislipidemie si hipertensiune arteriala, toleranta scazuta la glucoza (prediabet), supraponderalitate. Persoanele care sufera de aceasta afectiune au un risc crescut de a dezvolta boli cardivasculare (boala coronariana ischemica, infarct), diabet, obezitate, de aceea este importanta descoperirea acestuia cat mai repede posibil. Pentru a depista sindromul metabolic sunt necesare un examen clinic si cateva analize uzuale de sange, care sa evalueze tensiunea, profilul lipidic si toleranta la glucoza.

Incidenta sindromului metabolic este in continua crestere, mai ales in tarile dezvoltate. Procentul celor afectati ajunge in populatia adulta pana la 40%.

„Oamenii au devenit tot mai comozi, iar alimentele procesate, intens aditivate se regasesc pe masa lor din abundenta. Foarte multe persoane prefera alimentele junk-food (fast-food, dulciuri, snacksuri, chipsuri, bauturi carbogazoase), fara sa se gandeasca la faptul ca acestea contin multe E-uri, grasimi si zaharuri, dar sunt sarace in fibre. in aceste conditii nu este de mirare ca se observa o deteriorare a sanatatii populatiei, cu o crestere a cazurilor de sindrom metabolic: dislipidemii, maladii cardiovasculare, cerebro-vasculare, hipertensiune arteriala, maladii neurodegenerative, diabet, unele forme de cancer, obezitate. Iata de ce recomand o dieta echilibrata, cu un aport sporit de fibre alimentare atat solubile, cat si insolubile. Fibrele solubile reduc nivelul colesterolului si glicemiei, iar cele insolubile regleaza tranzitul si contribuie la scaderea in greutate, prevenind in acest fel sindromul metabolic. Cele mai bune surse de fibre sunt fructele, legumele si cerealele integrale. Cei care nu isi pot asigura necesarul zilnic de fibre din alimentatie pot compensa aceasta lipsa cu ajutorul suplimentelor alimentare cu fibre“, arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

ColonHelp reduce glicemia si colesterolul

ColonHelp poate fi o solutie pentru persoanele cu sindrom metabolic, predispuse la boli cardiovasculare sau diabet. in general, aceste persoane apeleaza la pastile in loc sa isi schimbe stilul de viata si alimentatia. Spre deosebire de medicamente, care reduc doar colesterolul sau glicemia, ColonHelp este un supliment de fibre 100% natural, care actioneaza deopotriva asupra tuturor componentelor sindromului metabolic. O cura completa de detoxifiere cu acest produs are ca rezultate un control mai bun al glicemiei, o reducere cu 7-10% a colesterolului, slabirea a 3-5 kg.

ColonHelp este un amestec unic de fibre solubile si insolubile, care determina o absorbtie redusa a grasimilor saturate din alimente si a zaharului. Zaharul rafinat din dulciuri si bauturile carbogazoase furnizeaza imediat energie organismului. Aceasta energie insa se epuizeaza rapid si apare din nou dorinta de a consuma ceva dulce. Fibrele alimentare reduc aceasta pofta de dulce. Fibrele nu elibereaza instantaneu glucoza sau energia, ci putin cate putin. in acest fel sunt evitate socurile insulinice, cresterea sau scaderea brusca a glicemiei.

Iata motivul pentru care ColonHelp le este de ajutor atat persoanelor care vor sa reduca nivelul de colesterol din sange, care vor un control mai bun al glicemiei, dar si celor care vor sa slabeasca. ColonHelp este ceea ce au nevoie romanii a caror dieta abunda in alimente rafinate si intens aditivate, in grasimi animale si dulciuri.

ColonHelp, un produs pentru sanatate si frumusete! Il poti comanda direct de pe site-ul: colonhelp.ro sau la numarul: 021.3000.000.

Pret:129 Ron.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou