Dietele “light” previn cancerul ovarian
Dieta&Fitness

Dietele sarace in grasimi pot proteja femeile de cancerul ovarian. Un nou studiu realizat de cercetatorii americani dezvaluie faptul ca dieta influenteaza aparitia cancerului. Asa ca daca se renunta la grasimile incluse in meniul zilnic, prevenirea cancerului este posibila fara dar si poate.
Specialistii au facut un studiu cu ajutorul a 49.000 de femei ajunse in pragul menopauzei. Nu mai putin de 40% dintre ele au fost rugate sa reduca la jumatate numarul de grasimi, iar restul au fost rugate sa continue cu dieta lor. In primii patru ani nu au putut fi observate schimbari majore in cazul riscului aparitiei cancerului ovarian.
In decursul a alti patru ani insa, femeile care au redus numarul grasimilor din dieta lor, au scazut riscul de aparitie al cancerului cu 40%. Cercetarea a incercat sa stabileasca daca exista o legatura intre respectiva boala si dieta. Studiile anterioare au dezvaluit faptul ca alimentatia are o stransa legatura si cu alte tipuri de cancer.
Cancerul ovarian este greu de diagnozticat in faza incipienta cand poate fi tratat cu succes. In SUA, 15.000 de femei mor anual din cauza cancerului ovarian.
Luna octombrie este numita "luna roz", luna luptei impotriva cancerului si vedete din lumea intreaga s-au alaturat campaniei in speranta ca vor convinge femeile sa renunte la anumite obiceiuri mai putin sanatoase, ca isi vor supraveghea dieta si ca vor face vizite regulate la medic.