Dieta trisorilor
Dieta&Fitness
Eşti în a treia zi de dietă. Ţi-ai pierdut răbdarea. Nu poţi să vezi în faţa ochilor decât felii de tort de ciocolată, fructe confiate, dulciuri zaharisite, îngheţate cremoase şi porţii uriaşe de pizza şi mâncare chinezească. STOP! Nu ceda!
Dar măcar o bucăţică….Nu, uite ce bine arată JLo. Şi tu poţi fi la fel! Hai că o porţie de prăjitură nu a omorât pe nimeni! Şi tot aşa…
Îţi sună cunoscut, nu? Nu are rost să te simţi vinovată. 60% din femeile care se apucă de diete, "cedează" după primele 10 zile. De aceea nutriţioniştii americani au găsit o dietă care se pare că face deja furori peste ocean: "dieta trişorilor".
Regulile sunt foarte simple. Toată săptămâna (de luni până vineri) mănânci "cuminte". Adică după regulile regimului mediteranean:
50% legume
25% proteine low fat
25% carbohidraţi din paste şi pâine integrală
De sâmbată (de la ora 9 dimineaţa) până duminică (la 9 seara) ai voie să trişezi şi să mănânci ceea ce ai poftit în timpul săptămânii. Dar cu măsură!
În timpul săptămânii e important să iei 5 mese pe zi – 3 principale şi 2 gustări, să nu consumi deloc zahăr, paste şi pâine albă, grăsimi saturate şi alcool şi să faci măcar 30 minute de mişcare în fiecare zi. Astfel menţii rata metabolismului crescută, pentru ca organismul să consume şi să nu ajungi imediat "pe platou".
Regimul are succes, se pare, pentru că nu întinde la maxim rezistenţa la frustrările culinare. Iar promisiunea că în weekend te poţi delecta cu o mâncare care îţi place la nebunie este un stimulent perfect pentru un comportament impecabil timp de o săptămână întreagă.