Dieta sangvina II

Dieta&Fitness

Dieta sangvina II

Numita si emodieta , aceasta este o dieta specifica grupelor de sange. In functie de grupa sangvina aveti voie sa consumati un anumit tip de alimente, slabind considerabil in timp. Dieta sangvina nu este una extrem de restrictiva permitand un mod de viata normal celui/celei ce o urmeaza.

Sistemul de referinta al dietei este cel al celor patru tipuri diverse de sange (O,A,B,AB). Apartenenta la un grup e trecuta in harta personala a individului, in cromozomii sai si in fiecare celula. Prin sange si hrana se realizeaza o reactie chimica influentata de patrimoniul nostru genetic. Mai mult chiar s-a descoperi faptul ca sistemul digestiv si cel imunitar (interconectate) prezinta anumite predilectii pentru alimentele consumate in functie de grupele sanguine similare.

Grupa B


Membrii acestui grup au un sistem imunitar robust. Aparatul digestiv este tolerant si se adapteaza foarte bine la schimbarile alimentare, dieta trebuie sa fie extrem de echilibrata cu o varietate de alimente provenite din regnul animal si vegetal. E de dorit o activitate fizica moderata si echilibrata.

Alimente de preferat:  Carne (miel, pui, batal si ficat), oua si lactate (pentru ca activeaza metabolismul). Dintre specialitatile de peste: caviar, merluciu, somon, sardine, macrou si sturion. Sunt indicate legumele (exceptand rosiile, porumbul si maslinele) si in mod special verdeturile si frunzele verzi.

Alimente de evitat: Nu exagerati cu carnea de rata, porc, manzat, gasca, pui si mezeluri in general. Peste de evitat: anguila, crab, scoici, creveti, somon fume si stridii. Dintre uleiuri si grasimi: ulei de arahide, de floarea soarelui, de sesam si porumb. Dintre legume: e bine sa limitati consumul de naut, fasole boabe si linte (contine lectina ce interactioneaza cu activitatea insulinei din grupul sanguin B). Cerealele si produsele de patiserie sunt destul de bine tolerate insa aveti mare grija la faina. Deasemenea e bine sa evitati si painea din cereale mixte, faina integrala, soia, graul verde si hrisca. Trebuie limitat consumul de anghinare, ridiche si dovleac. Dintre fructele proaspete evitati avocado, kaki, smochine si nuca de cocos, dintre cele uscate limitati consumul de alune, fistic si seminte de pin.



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou