Dieta Montignac

Dieta&Fitness

Dieta Montignac

Controlul greutatii corporale ajunge de multe ori sa ne controleze viata. Calcului caloriilor, renuntarea la alimentele preferate ne fac sa nu ne bucuram de viata pe deplin. S-au dus insa zilele cand nu mancam altceva decat ciorba de varza sau ne chinuiam cu diete disociate! A venit vremea unei diete ce promite rezultate, dieta Montignac.

Ati incercat dieta dupa dieta si nu a functionat nimic? V-ati simtit secate de energie, ametite si fara pofta de viata din cauza unui regim alimentar drastic sau din cauza infometarii? Poate parea imposibil, dar dieta Montignac are puterea de a va reda zambetul pe buze, de a va revitaliza trupul si de a va face sa pierdeti fara chinuri inutile kilogramele vizate.

Dieta a fost creata de francezul Michel Montignac, care, la fel ca si tatal sau, a suferit de pe urma kiogramelor in plus in anii tineretii. Metoda propusa de el incurajeaza oamenii din toata lumea sa se descotoroseasca de kilogramele in plus intr-un mod eficient si de durata, fara a creste riscul bolilor cardiace sau a favoriza aparitia diabetului.

Partea buna este ca nu vorbim despre o dieta in adevaratul sens al cuvantului. Ideea este sa ne schimbam obiceiurile culinare, adica nu sa mancam mai putin, ci mai bine, mai sanatos, alegand cu grija alimentele din meniul nostru zilnic.

Montignac credea cu tarie ca reducerea numarului caloriilor este o pierdere de timp, iar rezultatele sunt considerabile numai daca dieta noastra se bazeaza pe indexul glicemic al alimentelor. Cu cat indexul glicemic al unui aliment este mai crescut, cu atat alimentul este mai nociv pentru organism.

Cu toate ca zaharul este unul dintre "inamicii" nostri, dependentii de ciocolata se mai pot delecta cu deliciosul desert, atat timp cat opteaza pentru ciociolata neagra.

Dieta Montignac este impartita in doua etape, si anume: pierderea in greutate si mentinerea greutatii dobandite.

Prima faza functioneaza ca un fel de detoxifiere a organismului, ceea ce inseamna ca este destul de stricta. Dureaza doua luni dar nu va speriati! Cu certiutudine nu veti suferi de foame, caci meniul este variat iar mesele sunt dese.

A doua faza a dietei Montignac este mult mai toleranta si permite reintroducerea unor alimente in meniul zilnic, alimente la care se renuntase in prima faza. Aceasta faza secunda a dietei ajuta la mentinerea greutatii dobandite in prima faza. Si stim toate cat de repede se pun kilogramele la loc dupa o dieta obisnuita…

Metoda Montignac are o abordare mai sensibila, concentrandu-se mai mult pe partea buna sau rea a fiecarui grup de alimente si nu pe inlaturarea lor din meniu. Mii de oameni au testat aceasta metoda, iar rezultatele nu au intarziat sa apara.

Atat timp cat realizati faptul ca sucurile acidulate si chipsurile nu va fac bine, indiferent de ce dieta doriti sa incercati, Montignac va functiona si pentru voi.

Ideea principala a dietei

Evitarea alimentelor cu un index glicemic ridicat, precum cartofii, morcovii si sfecla. Acestea din urma se transforma in organism uimitor de repede in zahar, fapt ce duce in timp la cresterea in greutate.

Exemple de meniuri Montignac

1.Mic-dejun: fructe, paine de secara, margarina light, cafea decofeinizata si lapte degresat

Pranz: avocado cu sos vinaigrette, carne cu fasole verde, branza si apa plata

Cina: salata de cruditati sau supa de legume, omleta cu ciuperci, salata verde, branza sau iaurt


2. Mic-dejun: ceai de plante sau de fructe, paine de secara cu branza, mere

Pranz: supa de rosii cu busuioc, salata cu branza, sunca, oua fierte, rosii si ulei de masline, ciocolata neagra

Cina: supa de legume, salata cu ciuperci, mere si branza dulce

Cum functioneaza metoda Montignac?

Anumite combinatii alimentare pur si simplu trebuie ocolite. Nu trebuie asociate grasimile cu zaharul, proteinele cu carbohidratii, asa ca spunem "adio" fripturilor cu cartofi prajiti.

Dulciurile pot fi consumate de doua sau trei ori pe saptamana, proteine oricand dorim (cat timp nu sunt combinate cu carbohidrati), ca sa nu mai vorbim de fructe si cereale, pe care le avem la discretie.

Acestea fiind spuse, spor la slabit!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou