Cuvinte care “slăbesc”, cuvinte care vindeca

Dieta&Fitness

Cuvinte care “slăbesc”, cuvinte care vindeca

Oare există vreo femeie care cel puțin odată în viață să nu fi luptat cu kilogramele? Fie ele în minus sau în plus… Îmi imaginez că mare parte din răspunsuri este “nu”. Obișnuim să incercăm diferite diete, rețete și trucuri. Obișnuim să ne întrebăm prietenii: “cum ai reușit să slăbești?”. Și nu în cele din urmă…obișnuim să renunțăm la dietă după un anumit timp.

Fac parte din categoria persoanelor ce nu au ținut niciodată vreo cură de slăbire și declar: “nu iubesc și nu recomand dietele!”. De ce toate astea?

Începerea unei diete implică automat și încetarea acesteia. Iar studiile de specialitate ne dovedesc că perioada de după incetarea dietei este momentul în care luăm cel mai mult în greutate. Iar cei care “iubesc” dietele știu acest lucru.

Cu toate acestea…dorim în continuare să slăbim; iar dacă dieta nu este o soluție permanentă, sănătoasă și definitivă, atunci…ce-i de făcut?

Schimbarea comportamentului este un lucru bun! Schimbarea obiceiurilor este un lucru bun! Și aici intervine rolul “cuvintelor” sau…rolul hipnozei.

Hipnoza ne poate ajuta să schimbăm vechile obiceiuri alimentare cu altele noi, sănătoase. În prezent, există cabinete și terapeuți specializați în hipnoza terapeutică. Ce înseamnă asta?

Psihicul uman conține trei părți distincte, cu roluri diferite dar strâns interconectate în funcționalitatea lor.

Prima este partea INCONȘTIENTĂ, a doua este cea SUBCONȘTIENTĂ , iar a treia este cea CONȘTIENTĂ.

INCONȘTIENTUL  este acea parte a minții  care controlează respirația, pulsul, digestia, circulația și  tensiunea sangvină, toate funcțiile  corpului ce sunt realizate automat.

Avem partea SUBCONȘTIENTĂ ce conține memoria permanentă, credințele, prejudecațile și  obiceiurile noastre. Memoria permanentă funcționează precum o bibliotecă internă, este nelimitată și foarte bine organizată. Aici este inregistrată fiecare experientă traită dealungul vieții, din viața intrauterină și  până în momentul de față. Dacă te gandești puțin … este uimitor! Încă din momentul în care mintea ta a luat ființă în uterul mamei tale, subconștientul tău a înregistrat fiecare secundă din viața ta, fiecare experiență kinestezică, olfactivă, gustativă, vizuală sau auditivă. În stare conștientă memorăm foarte puține din aceste informații dar subconștientul memorează toate acestea și multe din ceea ce uităm conștient continuă să ne afecteze din inconștient. Și cel mai important,  subconștientul  este partea minții care reține obiceiurile, credințele și prejudecățile. Aceste obiceiuri, credințe și prejudecăți sunt cele care ne determină să acționăm în diferite moduri, fie că este bine sau rău, pentru că subconștientul  nu poate distinge dacă este bine sau rău, subconștientul nu distinge realul de imaginar. Dar subconștientul nostru va face tot posibilul să înfăptuiască orice credință înregistrată în această parte a minții. Spre exemplu, dacă credința că ești o persoană care iubește ciocolata, pastele sau fructele ți-a pătruns în subconștient….acesta va avea un scop pe care vrea să-l înfăptuiască și acest scop este acela ca tu să fii o persoană care mănâncă ciocolată în exces. Așa a fost programat și exact asta va face.

HipnozaCONȘTIENTUL reprezintă partea minții în care funcționăm aparent cel mai mult (8%). Ironic, nu-i asa? Repet…8%! El este factorul analitic rațional și se confruntă cu problemele, le analizează și găsește căi de rezolvare a lor. Este deasemenea, partea din noi care ia sute de decizii și stabilește motivele pentru care acționăm într-un anumit mod, in fiecare moment. Conștientul este paznicul subconștientului.  A construit un zid cu o singură poartă pe care o pazește. Rolul lui este să observe și să adune informații noi pe care să le compare cu credințele din subconștient. Dacă acestea sunt în dezacord cu credințele deja înmagazinate, factorul critic va refuza aceste informații și nu le va permite să intre în subconștient. Dacă informația nouă nu are cu ce să fie comparată, factorul critic o va memora într-o parte a subconștientului ca pe-o credință posibilă. Ei bine, acest factor critic face imposibilă  schimbarea credințelor și obiceiurilor noastre negative.

Spre exemplu: am repetat dealungul anilor același comportament alimentar, și anume… am mancat la ore târzii, am abuzat de alimente hipercalorice, am mâncat emoțional fără ca măcar să existe senzația de foame, am ronțăit în fața televizorului sau calculatorului sau am renunțat la mesele de peste zi și am abuzat seara de porții duble de mâncare.

Toate acestea, în timp, se vor transforma în credințe și astfel sunt arhivate în subconștient. Odată ajunse acolo este foarte greu ca partea noastră conștientă să le poată modifica.

Cu ce ne ajută hipnoza?

În hipnoză, factorul critic al minții conștiente este ocolit sau derutat și odată derutat el devine leneș și nu iși îndreaptă atenția catre “nimicuri”. Astfel, sugestii pozitive și puternice pot pătrunde direct în mintea subconștientă și pot schimba acele credințe care-ți fac necazuri. Aceste sugestii (in stare de hipnoză) pot deveni credințele pe care tu le dorești. Dealtfel, hipnoza este o stare naturală, o formă de comunicare, ce armonizează conștientul cu subconștientul. Este pur și simplu o cale naturală de a accesa subconștientul și de a sădii acolo o sămânță sănătoasă, pentru ca mai târziu să culegem un rod sănătos. Este o cale prin care “sădim” noi credințe: “sunt capabil să mănânc puțin și sănătos!”.

“Cuvinte care slăbesc, cuvinte care vindecă” ….DA!  Cuvintele pot vindeca nu doar pot ajuta să slăbim. Există credința că suntem bolnavi sau că sistemul nostru imunitar este slăbit? Există credința că zborul cu avionul este anxiogen pentru noi? Există în noi credința că suntem slabi și neputincioși? E simplu! Înlocuiește-o cu ceea ce dorești de la viață! Hipnoza este un instrument sigur, cu rezultate rapide și de lungă durată. Succes!

Aurelia Macavei, psihoterapeut



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou