Comorile naturii – piersicul

Dieta&Fitness

Comorile naturii – piersicul

Un fruct divinizat aproape de vechii asiatici care isi mentine si astazi aura magica, fiind considerat un aliment miracol datorita proprietatilor sale curative. Iar daca multi gurmanzi se plang ca un trai sanatos inseamna renuntarea la multe delicii, in cazul piersicii nici cei mai porniti carcotasi nu mai au replica.

Natura ne-a oferit prin acest dar parfumat atat un gust delicios si irezistibil, cat si un izvor de sanatate.

Istoric

In Japonia si China piersicul in floare era celebrat prin sarbatori ritualice. La japonezi el simboliza fecunditatea, la chinezi era un semn al longevitate. In ambele acceptiuni era preamarit vitalismul acestei plante miraculoase.

Traversand India si Persia, piersicul a ajuns la romani care l-au incadrat imediat in traditia lor gastronomica si medicala. Incepand cu secolul XV piersicul a devenit un fruct extrem de popular si pe meleagurile Frantei. Toate doamnele de la curte comandau gradinarilor sa includa acest pom fructifer in aranjamentele lor.

Compozitie

Ca o simfonie in care fiecare instrument isi are partea bine delimitata pentru ca intregul sa fie armonios si memorabil, piersica a strans laolalta elemente esentiale pentru sanatate, care rezoneaza in buna noastra dispozitie fizica si psihica.

Poate furniza mari rezerve energetice prin continutul mare de zahar si hidrati de carbon. Contine si fosfor – de mare ajutor in tratarea afectiunilor nevrotice. Este bogata in vitamina A, B1, B2, E.

Indicatii terapeutice

Fiind un energizant naturalfara egal, piersica este recomandata celor care se refac dupa o boala sau o perioada grea, celor cu stari depresive, stresati, obositi.

Fosforul continut de piersica protejeaza celula nervoasa. Cura de piersici este recomandata in nervroze si alte afectiuni psihice.

Vitaminele pe care le contine piersica ajuta la echilibrarea sistemului nervos, cresc imunitatea intregului organism, inlesnesc sinteza hemoglobinei.

Piersicile au si un efect usor laxativ, asa ca pot fi folosite cu succes in curele de slabire si tratarea constipatiei.

Cura de piersici

4 piersici consumate dimineata in loc de micul dejun timp de una sau doua saptamani, constituie o cura suficienta. Efectele se vor resimti imediat: piersicile regleaza functiile intestinale si hepatice, favorizeaza asimilitatia si nutritia, mentin alcalinitatea sangelui.

Pentru a profita la maxim de proprietatile fructului, se recomanda consumarea acestuia cu tot cu coaja. Sucul de piersici pastreaza toate proprietatile fructelor.

Pofta buna si sanatoasa!



feedback
автоновости Обзор BMW X1 2023 — самый дешевый кроссовер Обзор 2023 Kia Sportage Hybrid SX-Prestige Обзор Toyota GR Corolla Circuit Edition 2023 Lexus UX 250h F Sport Premium 2023 Года Porsche Taycan — рекорд Гиннесса Обзор Hyundai Elantra N 2023 года выпуска Обзор Mazda MX-5 Miata Grand Touring 2022
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou