Comorile naturii: perele
Dieta&Fitness
Poate nu stiati, dar perele sunt printre primele fructe cultivate pe pamant. In timpuri de demult, oamenii spuneau despre aceste fructe ca aduc in suflet blandetea si iertarea, fiind recomandate in alimentatia persoanelor cu porniri colerice, care se enerveaza usor.
Daca nutritionistii au ignorat acest aliment multa vreme, iata ca studiile recente dezvaluie faptul ca perele se disting prin cateva calitati vindecatoare, rar intalnite la alte alimente, fiind exceptionale in tratarea afectiunilor renale si urinare, a bolilor cardio-vasculare, precum si in intoxicatii si in bolile care apar pe fondul deficientelor imunitare.
Perele sunt recomandate siin cazul persoanelor care sufera de anemie. Pentru corectarea ei se consuma zilnic minimum 1 kg de pere, ca atare sau sub forma de nectar.
Perele, pe langa faptul ca sunt destul de bogate in fier, stimuleaza procesul de formare al globulelor rosii.