Comorile naturii – castravetele

Dieta&Fitness

Comorile naturii – castravetele

Printre darurile verii se afla si aceasta leguma racoroasa si hidratanta, nelipsita din salate. Foarte popular pe meleagurile noastre mioritice, castravetele provine de fapt din India. A devenit extrem de indragit in zona Mediterana inca din timpul Romei Antice.

Daca trebuie sa multumim continentului american pentru anumite daruri legumicole cum ar fi ardeiul, am reusit sa ne revansam fata de ei prin propriile noastre contributii – castravetele fiind una dintre ele. Acesta a ajuns pe continentul american o data cu spaniolii si a fost adoptat pe loc de bucataria locala.

O ciudatenie o reprezinta felul in care a fost consumat castravetele: pana relativ curand, in secolul XIX, el era de gasit preponderent in mancaruri, foarte rar in stare cruda. In zilele noastre popularitatea sa in stare naturala este incontestabila, fiind un ingredient nelipsit din salate si sandviciuri.

Compozitie

Coaja verde si dura a castravetelui este un adevarat recipient pentru apa, miezul fiind compus in cea mai mare parte din acest ingredient. Castravetele contine:

  • apa (96%)
  • potasiu
  • fosfor
  • calciu
  • magneziu
  • fier
  • zinc
  • vitamina C, B1, B2, B6, PP
  • provitamina A

Ce face bun

Castravetele este un adevarat miracol pentru sanatate, avand proprietati benefice atat pentru organele interne cat si in tratamentele cosmetice.

Este un aliment racoritor, cu efecte pozitive asupra psihicului, depurativ si diuretic.

Este recomandat in tratamentul intoxicatiilor, al iritatiilor intestinale in cazul litiazei la rinichi si vezica sau al gutei.

In tratamentul afectiunilor stomacale este folosit fiert pentru ca un stomac sensibil ar putea sa nu il tolereze.

Intrebuintari in cosmetica

Castravetele este un ingredient extrem de intalnit atat in compozitia cremelor hidratante cat si in cea a cremelor anti-rid.

Pentru diminuarea ridurilor se aplica celebrele rondeluri de castravete direct pe ochi.

Pentru un ten mat se compune un amestec din seminte de castravete, de dovleac si pepene galben in cantitati egale. Semintele se macina din si se amesteca cu lapte. Pasta astfel rezultata de aplica pe fata timp de 30 minute.

Pentru hidratare se aplica rondele de castravete pe toata fata.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou