Bucatarie cu dragoste. Preparate gourmet pentru trup si suflet.

Dieta&Fitness

Bucatarie cu dragoste. Preparate gourmet pentru trup si suflet.

Intotdeauna am fost pasionata de gatit si chiar mi-am dorit acum cativa ani sa imi schimb cariera si sa ma fac bucatar-chef. Insa calatoriile sunt o atractie mai mare si am inteles ca, fiind jurnalist si calator, pot invata o multime de lucruri.

De exemplu, cum sa gatesc preparate autentice de la localnicii tarilor prin care merg si cum sa ma bucur de timpul minunat petrecut impreuna cu acestia.

Eu cred ca cele mai frumoase momente din viata se petrec in jurul unei mese, la apus, alaturi de oameni frumosi. Nu conteaza foarte mult locatia si nici daca esti singur sau cu cineva, bogat sau sarac, trist sau fericit. Clipele acelea cand cureti legumele si fructele, razi cu niste necunoscuti amabili si pregatesti un tort minunat – sunt unice!

Cred in bucatarie cu dragoste. Cred in prepararea mancarii cu pace in suflet si cu iubire. Cred ca ne punem amprenta pe tot ceea ce facem, iar o masa simpla, dar gatita din inima, este mai buna decat o masa fastuoasa, cu zece feluri preparate “dupa carte”, stand ore in sir in bucatarie.

Cred cu tarie în mesele in familie, la care toata lumea participa, cu putin ajutor, cu povesti sau cu un vin bun.

Cred in bucataria simpla, in preparatele din produse naturale, nu extrem de sofisticate sau grele.

Iata mai jos o reteta gourmet de tort festiv, cu multa zmeura, banane, avocado, nuci si miere. Este un preparat raw, foarte elegant, care va face senzatie la o petrecere si garantat, nimeni nu-si va da seama ca este vegetal. O prajitura magica!

Tort festiv de zmeura


Ingrediente:

  • Blat: 2 banane, 1 avocado, 3-4 linguri faina de cocos (cocos din comert maruntit fin), 50 g faina de migdale, o cana de nuci macinate, o lingura de cacao, 2-3 linguri miere.
  • Crema: 2 avocado, 2 banane, 500 g zmeura, vanilie, miere.

Mod de preparare:

  • Ingredientele uscate pentru blat (faina de cocos, faina de migdale si nucile macinate) se pun intr-un castron mare.
  • Avocado, bananele, mierea, cacaua – se amesteca bine in blender. Crema obtinuta se toarna peste faina si se incorporeaza cu o lingura sau cu mana.
  • Se obtine un blat moale, care poate fi intins foarte usor intr-o tava de tarta, tapetata cu hartie.
  • Blatul se pastreaza in congelator.
  • Ingredientele pentru crema se amesteca intr-un blender la viteza maxima, pana obtii o compozitie cremoasa si delicioasa.
  • Crema de zmeura se pune peste blat si tortul trebuie sa astepte 2 ore la congelator.

Secrete: Cand vrei sa-l servesti, orneaza tortul cu zmeura proaspata sau dupa imaginatia ta. Daca vrei sa arate ca in poza, inveleste codita florii in folie de aluminiu.

 

Indiferent cine esti si ce faci acum, opreste-te o clipa. Gaseste o reteta simpla in cartea mea. Mergi in bucatarie. Pune-ti un pahar cu vin alb, parfumat, da drumul la muzica si la foc. Gateste-i celui ales de tine cu sufletul. Lasa aromele sa se inalte si sa danseze. Serveste-l cu atentie si daruire. Pune-ti o dorinta. Fa dragoste in bucatarie!

 

Cartea Fa dragoste in bucatarie!, cu o multime de retete unice si atent alese, ca cea de mai sus, o poti cumpara de aici! In carte mai gasesti: retete raw simple si gustoase, retete vegetariene si de post, retetele mele preferate (Tiramisu si Spaghetti Tetrazzini, dar si multe altele), retetele mamei mele de pasca si cozonac, retete pentru Paste si o selectie de dulciuri raw excelente pentru dieta, dar elegante si potrivite pentru petreceri glamour.

 

Ioana Budeanu

www.ioanabudeanu.com

 



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou