Beneficiile pentru sanatate ale castanelor

Dieta&Fitness

Beneficiile pentru sanatate ale castanelor

Fie ca sunt calde, prajite, fierte sau zaharisite, castanele se numara printre produsele preferate ale multora dintre noi. Chiar daca virtutile lor sunt, adesea, necunoscute, castanele au valori nutritive.

Castanele te ajuta sa-ti pastrezi sanatatea

Castanele comestibile se deosebesc de cele salbatice din toate punctele de vedere. Castanul salbatic este mult mai gros si se distinge de castanul comestibil prin faptul ca scoarta castanului comestibil este cu spini destul de mari.

Bogate in vitaminele B si C, castanele contin si glucide si potasiu, acesta din urma participand la metabolismul glucidelor. Castana este foarte hranitoare si satioasa si prezinta avantajul ca este saraca in lipide.

Stiai ca acest fruct poseda si virtuti relaxante? Gratie aportului sau de magneziu, creeaza o stare de bine. 250 grame de castane contin 25% din aportul de magneziu recomandat a fi consumat zilnic. Castana este benefica si pentru piele, deoarece contine vitamina E si acizi grasi esentiali, care contribuie la o piele hidratata si sanatoasa.

Daca ai senzatia de picioare grele sau ai probleme de circulatie, de ce nu ai incerca un tratament cu castane de India, renumite pentru virtutile lor legate de tonifierea venelor?

castanele si pielea hidratata

Sub forma de supa, gustul catifelat al castanelor te incalzeste in timpul serilor de iarna. Castanele aduc o nota de savoare supei de linte, de ciuperci etc…

Castanele se conserva foarte bine, chiar si cateva luni, in congelator. Un siretlic: crapa-le cu un cutit bine ascutit, inainte de a le introduce in congelator.

Sfat: Pentru cele care isi supravegheaza cu multa atentie silueta, castanele nu trebuie consumate in cantitati mari.



feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum



Ti-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou