Avantajul de a fi slabă

Dieta&Fitness

Avantajul de a fi slabă

Nu pledau pentru o obsedantă siluetă filiformă şi pentru nici un fel de slăbiciune în general, ştiu însă că multe dintre noi suferă nu pentru că nu pot slăbi, ci pentru că nu se pot îngrăşa.

Nu mă refer la femeile care se înfometează, care se confruntă cu dezechilibre alimentare serioase, ci la acelea care- perfect sănătoase, nu asimilează mai nimic, datorită unui metabolism cu arderi rapide. Sunt cele care nu găsesc haine potrivite, diete de îngrăşare, consiliere adecvată. Cad pradă ironiilor acelor semene mândre că au "carne pe oase" şi că "ai pe ce pune mâna" (cu toate că nu mereu cantitatea garantează calitatea). Se pare că atunci când este vorba de mărimea muşchilor, nu suntem create egale.

Soluţii se găsesc şi se adresează atât corpului cât şi psihicului. Pentru creşterea masei musculare- atenţie, nu a grăsimilor!, datele problemei  se transformă în factori de succes dacă urmezi o dietă regulată cu 3 mese principale pe zi şi 2-3 gustări şi suplimente nutritive între mese, plus odihnă şi antrenamente regulate. Cel mai indicat este să apelezi la specialiştii în nutriţie şi fitness.

Din punct de vedere psihic se recomandă pozitivismul. Până la urmă, o greutate corporală redusă este o problemă ca oricare alta. Nu încerc să minimalizez sau să generalizez, căci în fiecare caz este un cocktail unic de factori disturbanţi, dar cred cu tărie ca doar atitudinea pe care o adopţi poate face o diferenţă pentru tine. Te stresezi pentru că nu ai curaj să intri decât la raionul de haine pentru copii sau te bucuri că mărimile cele mai vânate pe catwalk ţi se potrivesc întotdeauna perfect de parcă pentru tine ar fi fost creată SIZE 0? Te stresezi să dovedeşti că nu eşti anorexică sau te bucuri că eşti atât de uşoară încât nici un tip nu va avea dureri de mijloc când te trece pragul?
 
Întotdeauna există atât avantaje cât şi dezavantaje, depinde ce alegi.

Aruncând un ochi în ograda vecinelor, poţi să te bucuri când vezi că unele persoane, chiar dacă au o greutate normală, poate nu sunt destul de armonios proporţionate. Sau poate că - tot în ograda vecină, celulita abia aşteaptă să scape din strânsoare blugilor nemiloşi şi să se lăfăie la vedere. Dar nu este cazul să căutăm lipsurile altora, ci plusurile proprii.

Am întrebat acele prietene care se confruntă cu situaţiile descrise şi, în afară de unele dezavantaje precum invidia mascată sau reacţiile ostile (bârfa, falsa compătimire etc), am găsit împreună câteva motive bune de a fi împăcată cu ideea că eşti mai slabă decât media populaţiei.

Iată acele avantaje:

Poţi mânca orice, la orice oră şi oricât, fără frică de carbohidraţi, mai ales că ciocolata e o prietenă de nădejde.

Dacă se întâmplă vreodată să te îngraşi (oricum niciodată nu va fi prea mult), poţi slăbi la loc oricând şi fără efort.

Încapi în cele mai micuţe piese vestimentare inventate vreodată şi aşa va fi şi când treci de pragul de 20 de ani! Nu ajungi în situaţia de a întreba în şoaptă vânzătoarea dacă nu are o mărime…extremă, aaa, nu pentru tine, pentru o …prietenă.

În plus, pari mereu mai tânără decât eşti (şi ce bine prinde asta după vreo 40 de ani …).

Atunci când vine vorba de mişcare, s-ar putea să fii mai rapidă şi să poţi să te strecori oriunde mai uşor- şi la propriu şi la figurat.

Poţi face toate acestea şi multe altele, dacă vrei cu adevărat să vezi avantajele, în timp ce te preocupi de disciplina alimentară care te poate schimba fizic sau măcar să fii mulţumită cu tine însăţi.

La această listă poţi adăuga în voie şi alte avantaje pe care le găseşti şi eşti invitată să ni le spui şi nouă, pe forum. Cu siguranţă ne-a scăpat câte ceva.

Aşa că, dragă prietenă, uite ce poţi răspunde data viitoare când una dintre vajnicele amazoane te abordează de la înălţime: "Pentru că am fost cuminte într-o viaţă anterioară, acum pot să mă răsfăţ cu ce vreau eu, îmi fac toate poftele şi bărbaţii nu văd urmă de celulită pe mine. Îţi mai trebuie gogoaşa aia?"

-pentru prietenele mele zvelte-feedback
Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acumTi-ai uitat parola ?
Inregistreaza un user nou