5 superalimente pentru dieta ta!
Dieta&Fitness
Esti in cautare de cateva alimente grozave care sa-ti imbunatateasca dieta? Atunci cautarea a luat sfarsit! Am gasit nu mai putin de 5 superalimente care cu siguranta vor indeplini cu brio sarcina de a te face mai sanatoasa.
Inca ceva! Cand vine vorba de fructe, legume, cereale integrale si nuci, nu exista notiunea a pierde ceva. Toate au rolul lor bine definit in dieta si toate trebuie consumate fara dar si poate.
De exemplu, rosia este un excelent antioxidant ce intareste organismul si il apara de celule canceroase. Trebuie doar sa mananci cat mai variat si sa nu elimini din meniu niciun aliment.
Iata mai jos lista cu superalimentele promise:
1. Broccoli
Este delicios, iar in ultima vreme tot mai multe retete includ aceasta leguma. Merge minunat cu un file de peste la gratar si cu sos pesto… Adevarul este ca broccoli contine o gama foarte variata de substante nutritive, mai exact majoritatea fitochimicalelor (substante protectoare) esentiale in prevenirea cancerului de piele.
Trebuie neaparat mentionat si faptul ca broccoli contine si vitamina C, Vitamina A, calciu si fibre.
O conditie insa: broccoli este cu atat mai sanatos, cu cat este gatit mai putin timp.
2. Cartofii dulci
Destul de stingheri in marile magazine care importa cartoful dulce, acest aliment, din pacate, nu si-a facut loc in dieta romanilor. Consumat in cantitati uriase de catre straini, cartoful dulce are un plus de savoare care ar duce mancarurile pe baza de cartofi catre un alt nivel.
Sa nu mai vorbim de faptul ca acest soi de cartof este incarcat de vitamine si substante benefice functionarii normale a organismului nostru. Beta-caroten, fibra, vitamina A, C si E, toate se reunesc in consistenta cartofului dulce.
3. Merele
Este adevarata zicala "un mar pe zi tine doctorul la distanta". Cu toate astea, marul fiind un aliment catalogat drept comun, lumea nu considera marul ca fiind bogat in vitamine. Nimic mai fals.
Merele abunda in calciu (putand inlocui cu succes un iaurt sau un pahar de lapte) si in fitochimicale care ajuta la prevenirea unor boli precum Parkinson sau Alzheimer.
In plus, merele contin antioxidanti care tin la distanta cancerul la san si bolile cardiace.
4. Fasolea boabe
Indiferend de tipul de bob de fasole, acesta are numai calitati nutritive deosebite, avand totodata rolul de a proteja organismul de boli.
Boabele de fasole sunt bogate in proteine, fibre, vitamina B si minerale. Ultimele cercetari arata faptul ca acest aliment este un aliat de nadejde in lupta impotriva bolilor cardiace, a cancerului, a infectiilor si a osteoporozei.
5. Ceaiul
Cand vine vorba despre ceai, acesta nu trebuie sub nicio forma subestimat, fiind o alegere minunata zi de zi.
Fie ca este verde, negru sau din plante medicinale si fructe, ceaiul este un antioxidat recunoscut. Ceaiurile verzi si albe au proprietati antiinflamatorii si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
Nici ceaiul negru nu trebuie evitat deoarece, bogat si el in antioxidanti, ajuta in lupta impotriva cancerului si regleaza nivelul colesterolului din organism.
Cercetatorii sustin ca in cazul unei persoane care consuma cu regularitate ceai negru, posibilitatea producerii unui infarct scade cu pana la 44 de procente. Asadar, alegeti orice tip de ceai va place. Nu aveti cum sa dati gres!
Sursa: www.vreaudieta.ro